HJK jatkoi voittokulkuaan ja eteni Suomen Cupin välieriin

TPS:n ja HJK:n kohtaaminen Veritas Stadionilla tarjosi jännitystä ottelun loppuun saakka. Tasaisessa ottelussa maalin verran parempi oli HJK.

Ensimmäinen puoliaika edettiin maalittomasti

Ottelun ensimmäisen viidentoista minuutin aikana vaikutti siltä, että kotijoukkue TPS on ottelun hallitsevampi osapuoli. Jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen kotiyleisöä villitsi hyökkääjä Oskari Jakosen loistava prässipeli, jossa hän oli lähellä liukua pallon HJK:n maaliin maalivahti Antonio Regueron jalasta. Pallo kuitenkin lipuu ohi maalin. Pallo tuntui pysyvän muutenkin hyvin TPS-pelaajien jaloissa.

Ottelun kulku alkoi kuitenkin kääntyä tasaisempaan suuntaan pelin edetessä. Reilun parin kymmenen minuutin jälkeen lähellä maalintekoa kävi Santeri Väänänen, kun Nikolai Alhon syöttö tavoitti hänet boksissa. Veto kuitenkin suuntautua liiaksi maalivahti Jere Koposta kohti ja tämä poimi pallon suhteellisen helposti. Vain muutama minuutti tämän jälkeen HJK koki ikävän takaiskun, kun joukkueelle tärkeä pelaaja Alho loukkaantui katkotilanteessa.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella maalintekoa pääsivät vielä kokeilemaan pariin otteeseen sekä HJK:n Riku Riski että TPS:n Albijon Muzaci, mutta heilläkään ei ollut onnea matkassaan ja puoliajalle mentiin kutkuttavassa 0-0 tilanteessa.

Ratkaisuosuma kulmapotkusta

Toisella puoliajalla ottelu oli vahvemmin hallinnassa HJK:lla. Voittomaali syntyi ajassa 65’, kun HJK:n Lucas Lingmanin kulmapotku tavoitti maalin edessä puolustaja Daniel O'shaughnessyn. Varsinaisesti kauniista maalista ei voinut tämän osuman kohdalla puhua, sillä pallo päätyi verkkoon aikamoisen maalinedusflipperin lopputuloksena. HJK:n onneksi tässä lajissa ei tyylipisteitä jaeta.

TPS onnistui vielä rakentamaan muutaman maalipaikan, mutta kovin vaarallisia tilanteita ei päässyt syntymään. Näin ollen HJK varmisti välieräpaikkansa 0-1 voitolla. Ottelun jälkeen HJK:n Lucas Lingman kommentoi ottelua haastavasti voitosta huolimatta.

– Erityisesti ensimmäinen puoliaika oli tosi hankala. Ei tämä mitään kaunista ollut, mutta Cupin pelissä muulla ei ole väliä kuin jatkopaikalla.