HJK eteni Suomen Cupin finaaliin

Suomen Cupin ensimmäisessä välieräottelussa HJK nappasi voiton FC Hakasta tiukan kamppailun jälkeen lukemin 2-3. Kuuma helle vaikutti kummankin joukkueen tekemiseen, mutta HJK:n vahva ensimmäinen puoliaika riitti helsinkiläisille finaalipaikkaan.

Ensimmäinen puoliaika käyntiin verkkaisesti

FC Hakan ja HJK:n välieräkohtaaminen lähti käyntiin hieman verkkaisissa tunnelmissa. Kuuma ilma tuntui vieneen kummaltakin joukkueelta suurimman terävyyden ja aggressiivisuuden. Viiden minuutin kohdalla HJK:n Tim Väyrynen pääsi puolittaiseen läpiajoon laidalta, mutta laukaus jäi pehmeäksi ja suuntautui ohi maalin. 18 minuutin pelin jälkeen Väyrynen kuitenkin vei vierailijat 1-0 johtoon, kun Riku Riski pelasi pallo etutolpalle ja Väyrynen ohjasi pallon maaliin.

Kauaa ei kuitenkaan vierailijoiden johtoasema kestänyt. Hakan Jami Kyöstilä pyrki nostamaan pallon laidasta maalille, mutta pallo leijailikin kaikkien pelaajien ja HJK:n maalivahdin yli takatolppaan, josta pallo ohjautui verkon perukoille. Maalien myötä peliin tuli eloa ja tilanteita alkoi syntyä enemmän. Reilun puolen tunnin kohdalla Väyrynen oli jälleen vauhdissa. David Browne pääsi ohjaamaan palloa kohti Hakan verkkoa ja maalivahti Michael Hartmann joutui tulemaan palloa vastaan. Pallo pomppi maalinedustalle ja Väyrynen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ohjaamassa pallon maaliin. Vierailijat siirtyivät jälleen johtoasemaan.

Puoliajan loppupuolella ei enää huippupaikkoja nähty, vaikka molemmat joukkueet onnistuivat jonkinlaisia hyökkäyksiä rakentamaan. HJK oli ensimmäisellä puoliajalla hallitsevampi osapuoli. Tauolle mentiin ansaitusti HJK:n komennossa 1-2 lukemin.

Haka sai toisella puoliajalla otteen pelistä

Toiselle puoliajalle pallonhallinta tasoittui ja pikkuhiljaa siirtyi kotijoukkueelle. Hakalla oli kuitenkin vaikeuksia päästä varsinaisille maalintekopaikoille. HJK:n vastahyökkäykset taas olivat teräviä. Noin 60 pelatun minuutin kohdalla Haka kävi lähellä maalintekoa kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta saman tien tämän tilanteen jälkeen Riku Riski karkasi Brownen syötöstä läpiajoon. Hakan maalivahti Hartmann ei tullut tilanteeseen tarpeeksi aggressiivisesti ja Riski pääsi kiertämään hänet ja laittamaan pallon varmasti tyhjään maaliin. Hakan pirteästä alusta huolimatta HJK pääsi lisäämään johtoasemansa näin jo 1-3 lukemiin.

Juuri kun HJK:n kolmas osuma vaikutti hieman lannistaneen Hakan tekemistä, Eero Markkanen toi Hakan takaisin mukaan peliin. Markkanen sai pallon maalin edustalle HJK:n toppareiden eteen, mutta kumpikaan ei saanut estettyä Markkasen kääntymistä. Markkasen tarkka sijoitus ei jättänyt HJK:n maalivahdille Antonio Reguerolle minkäänlaisia mahdollisuuksia, vaan HJK:n johtoasema kaventui 2-3 tilanteeseen.

Ottelun loppupuolella tilanteita syntyi vielä molempiin suuntiin. Sekunnit kuitenkin kuluivat Hakan kannalta loppuun liian nopeasti, eikä maaleja ottelussa enää nähty. HJK eteni siis ensimmäisenä joukkueena Suomen Cupin finaaliin. Vierasjoukkueen sankariksi noussut Tim Väyrynen kommentoi ottelun jälkeen peliä haastavaksi, mutta miehen kasvoilta paistoi tyytyväisyys.

– Huikeat fiilikset, mahtava voitto tällaisessa pelissä. Hakalla vaikuttaisi olevan hyvä setti kasassa, siksi voikin olla tyytyväinen tähän tulokseen.

Väyrynen kommentoi myös Tehtaan kentän kuumia olosuhteita Ruudun haastattelussa.

– Raskasta oli, mutta se on molemmille joukkueille sama, turha siitä on sen enempää puhua. Välillä on pakkasta ja välillä on 30 astetta, mutta sellaista se on, silminnähden onnellinen Väyrynen naureskelee.