HIFK:lle viimeinen puolivälieräpaikka – Entrena ratkaisi loppuhetkillä

Suomen Cupin viimeisen puolivälieräpaikan nappasi HIFK, joka kaatoi RoPS:n loppuhetkien maalilla lukemin 0–1. Rovaniemeläiset pelasivat viimeisen reilut 20 minuuttia alivoimalla Nino Roffelsenin katselua punaista. Helsinkiläisten voittomaali syntyi kaksi minuutta ennen täyttä aikaa Juanan Entrenan jalasta.

RoPS–HIFK 0–1 (0–0)

Alun perin sunnuntaiksi 14.3. suunniteltu neljännesvälieräottelu päästiin pelaamaan sunnuntaina 28.3. Rovaniemellä. Lähtökohdat eivät olleet kummallakaan joukkueella ihanteelliset. Helsinkiläiset olivat viettäneet kaksi viikkoa karanteenissa ja RoPS:lla pelitauko oli pitkä. Kotijoukkue pelasi tänään myös ensimmäistä kertaa ulkona kuluvalla kilpakaudella.

Rovaniemen Keskuskentällä ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Maalittomuudesta huolimatta muutamia vaarallinen tekopaikka kuitenkin nähtiin. Muun muassa 32. minuutilla HIFK:n Pipe Sáez pääsi laukomaan vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta pallo meni ohi maalin. Myös RoPS:lla oli paikkansa. Paras niistä siunaantui minuutti ennen ensimmäisen jakson täyttä aikaa Veka Pyynylle, mutta HIFK:n Markus Uusitalon huippupelastus piti lukemat maalittona. Huippupaikkaan keskityksen Pyynylle tarjoili Jussi Niska. Avausjaksolla HIFK oli parempi varsinkin alussa, mutta peli tasaantui jakson loppua kohden, pallohallinta silti vierasjoukkueella ja huippupaikat tasan. Tilastoihin kirjattiin kolme varoitusta. Keltaista katselivat HIFK:n Tino Palmasto sekä RoPS:n Nino Roffelsen ja Vertti Hänninen.

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä. 64. minuutilla HIFK:n Jusif Ali pääsi puskemaan avopaikasta, mutta RoPS-maalivahti Miikka Mujunen venytti isoon torjuntaan. Iso käänne ottelussa nähtiin 71. minuutilla, kun RoPS:n kapteeni Roffelsen liukui itselleen toisen keltaisen kortin. Ylivoimalla HIFK otti hallinnan vahvemmin itselleen. Tulostakin syntyi, kun voittomaali näki päivänvalon 89. minuutilla. Vasemmalla laidalla HIFK:n Pipe ja Aldayr Hernández pelasivat yhteen ja kolumbialaisen matala keskitys tavoitti boksin sisältä Jani Bäckmanin. Bäckman siirsi pallon Juanan Entrenalle, joka sijoitti sen verkon perukoille. RoPS haki vielä lähes viiden minuutin lisäajalla tasoitusta, mutta HIFK:n maali pysyi tänään puhtaana ja Uusitalolle nollapeli.

– Pakko nostaa hattua RoPS:n pojille, he pistivät pelin tiukaksi. Tehtiin peli vähän vaikeaksi meille, tuossa olisi kyllä ollut paikkoja tehdä enemmänkin maaleja. Meillä on tosi hyvä rinki tänä vuonna ja ratkaisijoita laajalla rintamalla. Tänäänkin ratkaisija tuli penkiltä, koko ottelun HIFK:n keskikentällä pelannut Mostagh Yaghoubi sanoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Ykkösessä pelaavan RoPS:n Suomen Cup päättyi tappion myötä neljännesvälieriin. HIFK puolestaan jatkaa puolivälieriin ja siellä vastaan asettuu rakas naapuri, HJK. Stadin derbyn ajankohta selviää myöhemmin. HIFK on edennyt Suomen Cupissa puolivälieriin saakka viimeksi keväällä 2015.