HIFK tarrasi kiinni nousuun

HIFK otti tukevan otteen noususta, kun se kaatoi kotikentällään KPV:n. Lauantain kierroksella varmistui myös, että JJK ja Klubi 04 putoavat ensi kaudeksi Kakkoseen.

HIFK nousi tappioasemasta 2-1 (2-1)-voittoon KPV:stä. Kalle Multanen vei KPV:n johtoon heti seitsemännellä minuutilla, mutta HIFK iski nopeasti ja tehokkaasti, kun Tuomas Mustonen ja Pekka Sihvola onnistuivat 13. ja 14. minuutilla. Enempää maaleja ei ottelussa nähtykään ja HIFK pääsee lähtemään päätöskierrokselle pisteen erolla KPV:sta.

EIF käytännössä varmisti kolmannen sijan, kun se voitti kotonaan AC Oulun 3-2 (2-1). EIF meni johtoon Ville Sevonin maalilla seitsemännellä minuutilla, mutta Aapo Heikkilä tasoitti 35 minuutilla. Ennen taukoa Zacharias Ekström iski EIF:lle johtomaalin ja vajaan tunnin kohdalla Kevin Kauber lisäsi johtoa. Alberto Alvarado Morin kavensi, mutta AC Oulu ei päässyt tasoihin.

AC Kajaani varmisti sarjapaikkansa, kun se haki vieraspisteet Jyväskylästä 2-1 (0-1)-voitolla. Tommi Kari vei JJK:n johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puoliajalla AC Kajaani nousi rinnalle ja ohi Michael Ibiyomin maaleilla. Voitolla AC Kajaani repäisi eron JJK:hon viiteen pisteeseen ja sinetöi siten sarjapaikkansa.

FC Haka otti tiukan otteen viidennestä sijasta, kun se otti kotonaan selvän 5-0 (2-0)-voiton Klubi 04:stä. Salomo Ojala iski kahdesti ja muista maaleista vastasivat Ville-Valtteri Starck, Anton Popovich ja Erkka Helminen.

FC KTP ja FF Jaro jakoivat pisteet maalittomalla tasapelillä.