Heroumille debyytti Englannissa – Öling ja Koivisto maalinteossa

Helmari-pelaajat olivat taas vauhdissa viime viikolla Euroopan futiskentillä. Nora Heroum pääsi tekemään debyytin Englannin Superliigassa, Linda Sällström palasi kentille Ranskassa ja Ruotsissa Ria Öling sekä Emma Koivisto onnistuivat maalinteossa.

Ranskan liigassa Adelina Engman tuli 88. minuutilla kentälle Montpellierin voittaessa Guingampin 2-0 (2-0). Linda Sällström pääsi myös voiton makuun, kun Paris FC kaatoi kotonaan Soyauxin 2-0 (1-0). Sällström juoksi vaihdosta kentälle 72. minuutilla.

Englannin Superliigassa Nora Heroum teki debyyttinsä Brighton & Hove Albionin paidassa 0-0-tasapelissä Manchester Cityä vastaan. Heroum tuli kentälle 67. minuutilla. Tinja-Riikka Korpela sen sijaan katsoi penkiltä, kun Everton voitti Tottenhamin 1-0 (0-0).

Ruotsin Damallsvenskanissa Ria Öling teki maalin, kun Växjö päätti pitkän voitottomien otteluiden sarjansa voittamalla vieraskentällä Umeå IK:n 3-1 (3-0). Öling ja Emmi Alanen pelasivat koko ottelun.

Emma Koivisto pääsi maalin makuun Kopparsberg/Göteborg FC:n voittaessa Djurgårdenin 3-0 (0-0). Koivisto tuli vaihtoon 78. minuutilla, mutta Natalia Kuikka urakoi koko ottelun.

Eveliina Summasen ja Jutta Rantalan Kristianstad otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Julia Tunturin ja Kaisa Collinin Eskilstuna Unitedin 1-0. Summanen pelasi koko pelin ja Rantala tuli lisäajalla kentälle. Tunturi otettiin vaihtoon 61. minuutilla ja Collin 76. minuutilla.

Olga Ahtinen kirjautti täydet minuutit, mutta Linköpings FC hävisi kovavireiselle Vittsjölle 1-2 (0-0).

Elli Pikkujämsä pelasi koko pelin, mutta Örebro taipui kotonaan sarjakärki FC Rosengårdille 0-3 (0-1). Örebron leiristä kuului myös ikäviä uutisia Heidi Kollasen osalta, sillä Kollanen sai vaikean alaraajavamman ja hän joutuu pitkälle sairauslomalle.

Elitettanissa Jenny Danielsson ja Milla-Maj Majasaari pelasivat koko ottelun AIK:n voittaessa Sandvikens IF:n selvästi 5-0 (2-0). Emma Santamäki tuli vaihdosta kentälle 74. minuutilla. AIK johtaa Elitettania selvällä erolla.