Viime viikolla saatiin Helmari-pelaajien osalta paljon uusia sopimusuutisia, kun Nora Heroum, Adelina Engman ja Juliette Kemppi siirtyvät uusiin seuroihin.

Heroum palaa Italiaan yhden Englannissa vietetyn kauden jälkeen ja Engman sekä Kemppi jatkavat uraansa Ruotsissa.

Heroum pelasi menneen kauden Brighton & Hove Albionin joukkueessa Englannin Superliigassa. Heroum on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Italian Serie A:han nousseen Lazion kanssa. Italia on Heroumille tuttu osoite, sillä hän on aiemmin pelannut Brescian ja AC Milanin riveissä.

Engman palaa Ruotsiin muutaman vuoden tauon jälkeen, kun hän on tehnyt sopimuksen tällä hetkellä Damallsvenskanissa viimeisenä olevan Växjön kanssa. Engman pelasi viime kauden Ranskassa Montpellierissä ja pari sitä aiempaa sujuivat Englannissa Chelsean joukkueessa. Engman on aiemmin pelannut Göteborg FC:n riveissä neljä kautta.

Engman saa joukkueeseen tuttua seuraa, sillä Växjön kanssa sopimuksen on tehnyt myös Kemppi. Hän on pelannut muutaman viime vuoden Englannissa ensin Bristol Cityssä ja kaksi edelliskautta London City Lionessesin riveissä. Kemppi on urallaan pelannut ulkomailla myös Ruotsissa AIK:ssa, Norjassa Kolbotnissa sekä Lilleströmissä. Växjössä pelaavat ennestään myös Emmi Alanen ja Vera Varis.

Ria Ölingin FC Rosengård jatkaa tappioitta Ruotsin Damallsvenskanissa, vaikka sen johto hieman kaventui viikonlopun kierroksella. Öling otettiin vaihtoon vartti ennen loppua Rosengårdin pelatessa 0-0-tasapelin Örebron vieraana. Kotijoukkueen riveissä Elli Pikkujämsä urakoi koko pelin. Heidi Kollanen ja Olivia Matsson olivat Örebron penkillä. Rosengård pitää sarjan kärkipaikkaa kuuden pisteen erolla Häckeniin.

Häcken kaatoi omassa ottelussaan Kristianstadin selvästi 6-2 (2-0). Jutta Rantala kirjautti tunnin peliaikaa Kristianstadin joukkueessa. Kristianstad on sarjassa Rosengårdin ja Häckenin jälkeen kolmantena.

Anna Tammisen ja Eva Nyströmin Hammarby koki kirvelevän 0-1 (0-0)-tappion Vittsjölle. Maali syntyi kolmannella lisäaikaminuutilla. Tamminen ja Nyström pelasivat koko pelin ja Julia Tunturi tuli Vittsjölle lisäajalla kentälle. Tappiosta huolimatta Hammarby jatkaa sarjassa neljäntenä ja Vittsjö on seitsemäs.

Jenny Danielsson oli sivussa AIK:n kokoonpanosta 0-4 (0-2)-tappioon päättyneessä ottelussa Piteån vieraana. Milla-Maj Majasaari ja Emma Santamäki pelasivat koko pelin. AIK on toiseksi viimeisenä sijalla 11.

Anna Koivunen joutui antautumaan kahdesti Linköpingin maalilla 2-2-tasapelissä Djurgårdenia vastaan. Linköping on viidentenä.

Emmi Alasen Växjö jahtaa edelleen kauden avausvoittoaan, kun se hävisi Eskilstuna Unitedille kotonaan 0-2 (0-2). Alanen pelasi tuttuun tapaan koko pelin ja Vera Varis oli vaihdossa. Kaisa Collin juoksi auttamaan Eskilstuna Unitedia 78. minuutilla.

Elitettanissa Umeån vahva vire sai jatkoa sen kaadettua Alvsjön 2-0 (2-0). Vilma Koivisto kirjautti täydet minuutit Henna Honkasen onnistuessa maalinteossa. Umeå nousi samalla sarjan kärkeen.