Takaisin
4.4.2019 klo 22.06

Helmarit valmiina Sveitsin kohtaamiseen: ”Erittäin hyvä joukkue vastassa”

Jaa:

Ⓒ SPL / Eve Makkonen

Helmarit ovat valmistautuneet Sveitsissä alkuviikosta saakka tähtäimessään perjantai-illan A-maaottelu emäntämaata vastaan.

Päävalmentaja Anna Signeul on ollut tyytyväinen leiriin tähän saakka ja uskoo, että joukkue on valmiina perjantain koitokseen. Nyt meneillään oleva tapahtuma on jatkumoa alkuvuodelle ja ennen kaikkea taannoiselle Kypros Cupille.

- Tämä on kolmas kerta, kun olemme yhdessä tänä vuonna. Jatkamme samalla linjalla oman pelimme kehittämistä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa kuin tähän saakka. Henki leirillä on ollut todella hyvä, pelaajat ovat kunnossa ja perjantain ottelua voi odotella luottavaisena, Signeul kertoo.

- Totta kai olemme myös käyneet Sveitsiä läpi ja miettineet millaisia mahdollisuuksia me voimme saada heitä vastaan ja mitkä ovat ne pahimmat uhat heidän puoleltaan. Tärkeintä meille on kuitenkin saada hyviä harjoituksia ja päästä viemään omaa kehittymistämme eteenpäin.

Mittari on joka tapauksessa kova. Sveitsi on tehnyt todella vahvaa nousua Euroopan ja jopa maailman eliittiin ja Helmarit saavat takuuvarmasti kovan haasteen Biel/Bennessä perjantai-iltana.

- Sveitsi on minusta erittäin hyvä joukkue. Sveitsi on maana noussut rankingissa ehkä kaikkein eniten viimeisten 5-6 vuoden aikana. He pääsivät edelliseen MM-lopputurnaukseen ja myös edelliseen EM-lopputurnaukseen. Sveitsi on vahva ja tekninen joukkue, he pitävät mielellään palloa ja heillä on hyviä hyökkääjiä, Signeul erittelee.

- Sveitsi on kokonaisuutena nuori joukkue, mutta toisaalta heidän parhaat pelaajansa ovat hyvin kokeneita.

Erikseen Signeul nostaa Sveitsistä kaksi pelaajaa, Adelina Engmanin joukkuekaverin Chelseasta Ramona Bachmannin sekä toisen kärkipelaajan Ana-Maria Crnogorcevicin.

- Vahvoja, nopeita, vaarallisia pelaajia, Signeul luonnehtii.

Tehoja viimeiselle kolmannekselle

Vaikka oman pelin eteenpäinvieminen on ykkösasia, niin tulos ei missään nimessä ole merkityksetön. Päävalmentaja painottaa sitä, että hyvän esityksen täytyy olla luettavissa myös tulostaululta. Sveitsiä on käyty tarkkaan läpi ja etsitty vastustajasta mahdollisia paikkoja iskeä.

- Totta kai haemme mahdollisuuksia maalintekoon itse ja samalla meidän pitää olla puolustuksessa tiiviitä, jotta pidämme heidän hyökkäyksensä kurissa. Hyökkäyksessä pyrimme pitämään enemmän palloa ja toisaalta tarvitsemme vauhtia ja intensiteettiä ennen kaikkea silloin kun pystymme kääntämään peliä.

Edellisellä leirillä palaset alkoivat tuloksellisesti loksahdella kohdilleen vasta viimeisessä ottelussa ja tästä on nyt tarkoitus jatkaa.

- Kyproksella puolustimme hyvin ja hyökkäysten rakentelu oli hyvää, mutta sitten ehkä puuttui jotain. Meidän pitää käyttää paremmin vielä nopeutta ja tiloja kentällä hyväksemme. Olemme pystyneet kyllä luomaan paikkoja, mutta meidän pitää olla viimeisellä kolmannekselle parempia ja tehdä myös maaleja, Signeul linjaa.

A-maaottelu Sveitsi-Suomi Biel/Biennessä alkaa perjantaina kello 19.00 (20.00 Suomen aikaa) ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Huuhkaja-TV:stä >>