Takaisin
7.11.2019 klo 07.52

Helmarit valmiina seuraavaan EM-karsintahaasteeseen – “Emme voi ottaa yhtään rennommin Kyprosta kuin ketään muutakaan vastaan”

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Suomi jatkaa EM-karsintaa torstaina 7.11. Helsingissä kotiottelulla Kyprosta vastaan. Joukkue uhkuu energiaa marraskuisesta koleudesta huolimatta.

Maanantaina Helsingissä kokoontunut naisten A-maajoukkue on saanut valmistautua seuraavaan EM-karsintaotteluunsa ripeästi. Helmarit on harjoitellut torstaina pelattavan Kypros-ottelun alla kolmesti. Päävalmentaja Anna Signeul on ollut tyytyväinen ryhmän kykyyn löytää fokus heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

– Pelaajat ovat hyvin keskittyneitä. Heistä näkee, että he ovat täynnä energiaa. Ei uskoisi, että osa heistä on vastikään pelannut viimeiset ottelunsa sarjakauden osalta. En näe väsyneitä pelaajia.

Avauskokoonpanon valitseminen onkin ollut Signeulille positiivinen ongelma, sillä kovan kilpailun lisäksi joukkueen terveystilanne on hyvä. Tämä auttaa myös seuraavaan otteluun valmistautumista. Portoon Kypros-ottelun jälkeen matkustava Helmarit kohtaa Portugalin jo tiistaina 12.11. 

– Kaikki mukana olevat pelaajat ovat kunnossa. Toki joudumme hieman miettimään jo myös Portugali-ottelua tehdessämme valintoja, mutta juuri nyt pääasia on Kypros.

– Haluamme voittaa Kyproksen ja teemme kaikkemme sen eteen. Sen täytyy olla prioriteettimme. Kunnioitamme vastustajaa, emmekä voi ottaa yhtään rennommin Kyprosta kuin ketään muutakaan vastaan.

Mallia ja maaleja Albania-otteluista

Suomi voitti Albanian EM-karsinnan avausottelussa syyskuussa vieraskentällä 0–3 ja sen jälkeen lokakuussa Vaasassa murskalukemin 8–1. Signeul haluaa joukkueen ottavan kahdesta ensimmäisestä ottelusta mukaansa vauhdin ja monipuolisen hyökkäyspelin.

– Meidän on jatkettava nopeuden ja pelitempon ylläpitämistä, kuten teimme Albaniaa vastaan. Tällainen peli sopii meille. Se on nautinnollista ja hauskaa myös pelaajille, sillä he näkevät miksi on hyödyllistä liikuttaa palloa vauhdilla.

Helmarit kunnostautui maalinteossa oikein urakalla edellisessä ottelussaan Albaniaa vastaan. Kahdeksan osuman takana seisoi viisi eri pelaajaa, kun Linda Sällström iski neljästi ja Anna Westerlund, Heidi Kollanen, Sanni Franssi ja Ria Öling kukin kertaalleen. 

Signeul suo maalivireen jatkuvan, mutta uskoo joukkueen joutuvan etsimään erilaiset tavat murtaa Kyproksen puolustus.

– En usko, että pelaamisemme tilanteenvaihdoissa tulee olemaan samanlaista Kyprosta vastaan, kuin se oli Albania-otteluissa. Meillä tulee todennäköisesti olemaan vähemmän tilaa linjan takana, mikä on uudenlainen haaste edellisiin peleihin verrattuna.

Odotettu kotiyleisön tuki

Marraskuun koleudesta huolimatta Helsingin Telia 5G Areenalle odotetaan torstaina yli 2 000 kannattajaa. Kasvava kiinnostus ja kotiyleisön tuki ovat Signeulin mukaan joukkueelle erityisen tärkeitä. Päävalmentaja toivoo perheiden lisäksi yhä useamma aikuisen löytävän Helmareiden otteluihin.

– Mielestäni on upeaa, että olemme alkaneet rakentaa fanipohjaa Suomessa. On hienoa, että vanhemmat ja valmentajat tuovat nuoret pelaajat, niin tytöt kuin pojat, katsomaan idoleitaan ja Suomen parhaita jalkapalloilijoita.

– Kannattajien, jotka eivät ole vielä faneja, kehottaisin antamaan pelillemme mahdollisuuden. Jo lipun ostaneiden ja otteluun tulevien tuki on fantastinen asia ja me luotamme siihen, sillä siten rakennamme suomalaisen jalkapallon tulevaisuutta.

Suomi – Kypros Telia 5G Areenalle torstaina 7.11. kello 18.00. Ottelu on nähtävissä suorana Yle Areenasta kello 17.50 alkaen.

Pääsyliput EM-karsintaotteluun Suomi-Kypros >>