Helmarit tositoimissa seurajoukkueissaan - keskiviikkona jatkuu Mestarien liiga

Helmareiden toppari Anna Westerlundin Lillestrøm on varmistanut maan sarjamestaruuden hyvissä ajoin. Lauantaina joukkue voitti Røan cupin välierässä rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja pelaa finaalissa 1. joulukuuta. Tällä viikolla jatkuu myös Mestarien liiga.

Lillestrøm oli cupin välierässä jo 0-3-tappioasemassa, mutta kiri varsinaisen peliajan tasoihin 3-3. Otteluun saatiin ratkaisu vasta rankkareiden jälkeen lukemilla 6-4. Finaalissa vastaan tulee niin ikään välieränsä rangaistuspotkujen jälkeen voittanut Sandviken. Norjan pääsarjaa on jäljellä kolme kierrosta. Lillestrøm on voittanut kaikki 19 ottelua ja eroa toisena etenevään Kleppiin on 16 pistettä.

Tinja-Riikka Korpelan Våleranga on sijalla seitsemän ja Siiri Välimaan Grand Bodø viimeisenä.

Linda Sällström viimeisteli omiensa kolmannen maalin ja pelasi 70 minuuttia, kun Paris FC voitti Rodezin 4-0. Tuija Hyyrynen pelasi 72 minuuttia, kun Juventus hävisi lauantaina Italian Super Cupin Fiorentinalle 0-1. Nora Heroum urakoi täydet minuutit, kun AC Milan tasasi pisteet Sassoulon kanssa 2-2-tuloksella. Sassoulon riveissä Riikka Hannula tuli vaihdosta kentälle. Iina Salmi ei ollut vielä omiensa kokoonpanossa Kiinan turnauksen jäljiltä, kun Ajax pelasi Heerenveenin kanssa 1-1-tasapelin.

Englannissa Juliette Kemppi tuli vaihtoon 83 minuutilla, kun Bristol City kärsi Birmingham Citylle 0-1-tappion. Chelsea joutui toteamaan Arsenalin paremmakseen peräti 5-0-lukemin. Adelina Engman pelasi vajaan tunnin. Tanskassa Brøndby ei antanut jumbojoukkue Odenselle mitään armoa, vaan vei pisteet maalein 10-1. Suomalaiskaksikko Ria Öling ja Olga Ahtinen tulivat kentälle reilun tunnin kohdalla. Lähes yhtä murskaava oli Fortuna Hjørringin suoritus. Sanni Franssi aloitti maalijuhlat, kun FC Thyn kaatui 7-0-lukemin. Franssi pelasi vajaan tunnin.

Ruotsissa Kopperbergs/Göteborg taistelee tiukasti mitalista ja voitti sunnuntaina Växjön 4-0, Emma Koivisto tuli vaihtoon 39. minuutilla. Eroa kärkeen on neljä pistettä ja toiseen sijaan yksi, kun jäljellä on kaksi kierrosta. Julia Tunturi urakoi täydet minuutit ja Tia Hälinen vajaan tunnin, kun Eskilstuna United voitti Linköpingin 1-0.

Limham Bunkeflo pelaa sarjapaikastaan ja kärsi sunnuntaina 2-4-tappion Kristianstadille. Eveliina Parikka ja Kreeta-Liisa Yli-Säntti olivat molemmat sivussa kokoonpanosta. Vittsjö taistelee niin ikään sarjapaikastaan ja hävisi viikonloppuna Djurgårdenille 0-2. Emmi Alanen on edelleen sivussa.

Naisten Mestarien liigan pudotuspelit jatkuvat keskiviikkona. Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Norjaan, kun Westerlunin Lillestrøm emännöi Ölingin ja Ahtisen Brøndbytä (artikkelin kuvassa tämä kolmikko). Salmen Ajax avaa kotona Lyonia vastaan kuten myös Engmanin Chelsea, joka kohtaa Fiorentinan.

Naisten Liigan päätöskierros pelataan ensi viikonloppuna ja mestaruudesta taistelevat HJK ja PK-35 Vantaa. Joukkueet kohtaavat Helsingissä lauantaina klo 18. Vantaalaiset tarvitsevat voiton, sillä Klubilla on kaksi pistettä enemmän. Åland United ja FC Honka ovat tasapisteissä kolmantena ja ottavat toisistaan mittaa Maarianhaminassa lauantaina. Lue lisää.