Helmarit tasapeliin Puolaa vastaan

Helmarit pelasi Espanjan San Pedro del Pinatarissa pelatussa A-maaottelussa Puolaa vastaan 2–2-tasapelin (0–2).

Syksyn MM-karsintoihin valmistautuva Helmarit siirtyi avausjaksolla 1-0 johtoon Eveliina Summasen osumalla. Summanen iski ottelun avausmaalin upeasta vapaapotkusta ottelun 24. minuutilla.

Seuraavaa osumaa ei tarvinnut kauaa odotella. Ria Öling laukoi oikealta laidalta kohti maalia, ja pallo kimposi tolppaan. Puolan maalivahti Karolina Klabis yritti pelastaa tilanteen, mutta pallo ehti ohittaa maaliviivan ja Helmarit siirtyi 2–0-johton. Toisessa päässä Paula Myllyoja piti maalinsa avausjaksolla puhtaana Puolan pienoisesta painostuksesta huolimatta.

Toisella jaksolla Puola jatkoi vyörytystään. Noin tunnin kohdalla Dominika Grabowskan kuti vasempaan yläkulmaan toi Puolan maalin taa ja Wolfsburgia edustava Ewa Pajor iski 2-2-tasoitusosuman noin varttia ennen loppua.

Enempää maaleja ei San Pedro del Pinatarin illassa nähty.

Helmarit kohtaa Espanjan leirillään vielä maanantaina Venäjän. Maanantaina kello 18.00 ottelua voi seurata suorana Yle Areenassa.

Puola–Suomi 2–2 (0–2)

0-1 Summanen 24'
0-2 Klabis OM. 25'
1-2 Grabowska 58'