Takaisin
16.9.2017 klo 22.41

Helmarit tasapeliin Portugalin kanssa

Jaa:

Naisten A-maajoukkue pelasi Portugalin kanssa Aroucassa 1-1 (1-1)-tasapelin. Suomen maalin teki Kaisa Collin.

Suomi sai hyvän paikan heti ottelun alussa. Tuija Hyyrynen keskitti päätyviivalta maalille, mutta pallo vilahti ohi sekä Kaisa Collinista että Sanni Franssista. Suomi nousi hyvin ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, mutta sen jälkeen emännät alkoivat saada juonesta kiinni.

Portugali pääsi vastahyökkäykseen, mutta Tinja-Riikka Korpela hoiti tilanteen vastaantulollaan. Portugali pääsi myös laukomaan, mutta ”Tinni” koppasi pallon. Toisessa päässä Franssi nousi, mutta Linda Sällström ei aivan ehtinyt palloon.

Portugali karkasi johtoon 26. minuutilla. Carolina Mendes laukoi ensin oikealta ja Korpela torjui. Seuraavan yrityksen pelasi maaliviivalta Anna Westerlund, mutta jatkopallon toimitti verkon perukoille Mendes.

Suomi tasoitti reilun puolen tunnin kohdalla. Helmarit hyökkäsi oikealta. Sällström jatkoi pallon päätyviivaa kohden, josta läpi pääsi Hyyrynen. Puolustajan syöttö löysi Collinin, joka jatkoi pallon takakulmaan.

Collin oli siirtää Suomen johtoon vain muutama minuutti myöhemmin. Adelina Engman ja Hyyrynen pelasivat loistavasti yhteen oikealla. Syöttö tavoitti hyökkääjän, mutta pallo viuhui tällä kertaa hieman ohi maalin.

Diana Silva oli yllättää Korpelan 56. minuutilla, joka oli ulkona maaliltaan. Nosto kilahti kuitenkin ylärimaan. Toisessa päässä kenttää Franssi nousi päätyviivalle asti ja löysi syötöllään Sällströmin. Tämän laukaus jäi hivenen heiveröiseksi. Tunnin kohdalla Portugali nousi vasemmalta luvattoman vapaasti, mutta Korpela koppasi Vanessa Marquesin laukauksen. Portugali sai vahvaa painetta reilun tunnin kohdalla, mutta ei tulosta. 69. minuutilla Silva laukoi, mutta läheltä yli. Julia Tunturi pääsi laukomaan 72. minuutilla, mutta Portugali blokkasi tilanteen kulmaksi. Portugali oli päästä nopeaa vastahyökkäykseen, mutta Hyyrynen puolusti tilanteen hyvin.

Portugali haki ahneesti johtomaalia, mutta Suomi selvisi paineesta. Tia Hälinen pääsi yrittämään vielä aivan viime sekunneilla hyvän hyökkäyksen päätteeksi, mutta loppulukemiksi kirjattiin 1-1. Joukkueet kohtaavat toistamiseen tiistaina 19.9.

Portugali-Suomi 1-1 (1-1)
26' 1-0 Carolina Mendes
36' 1-1 Kaisa Collin (Tuija Hyyrynen)
 
Suomen avaus:

23 Tinja-Riikka Korpela
3 Tuija Hyyrynen
5 Emma Koivisto
7 Adelina Engman ->> 82. 2 Tia Hälinen
8 Olga Ahtinen
10 Emmi Alanen
15 Natalia Kuikka
16 Anna Westerlund
17 Sanni Franssi ->> 66. 14 Julia Tunturi (v)
18 Linda Sällström
19 Kaisa Collin ->> 66. 9 Juliette Kemppi
 
Vaihdossa:
1 Minna Meriluoto
6 Anna Auvinen
11 Nora Heroum
13 Jenny Danielsson
21 Katarina Naumanen
 
Ei kokoonpanossa:
4 Ria Öling (sairastunut)