Takaisin
12.11.2019 klo 22.39

Helmarit taisteli komean pisteen Portugalista

Jaa:

Ⓒ FPF

Naisten A-maajoukkue päätti EM-karsintaurakkansa kuluvan vuoden osalta tiistaina viime hetkien tasoituksen myötä Portugalia vastaan pelatun 1-1-tasapelin myötä.

Varsin vetisissä ja raskaissa oloissa Famalicãossa pelattu ottelu tarjosi tilanteita puolin ja toisin ja kovaa taistelua tärkeistä karsintapisteistä.

Portugali tuli otteluun vahvasti ja loi ensimmäiset maalipaikat, mutta Jéssica Silva ei onnistunut Tinja-Riikka Korpelaa ohittamaan paristakaan hyvästä tilanteesta. Suomi pääsi vähitellen paremmin peliin mukaan ja paikkoja alkoi syntyä myös Portugalin maalille. Linda Sällström ja Ria Öling eivät paikoistaan kuitenkaan hekään onnistuneet.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Suomi sai kuitenkin kylmän suihkun. Emmi Alanen rikkoi rangaistusalueella Cláudia Netoa ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Neto asettui itse pallon taakse ja laukoi 11-metrisestä johtomaalin emännille. Jakson lopulla ei varsinaisia tuhannen taalan paikkoja nähty ja tauolle mentiin lukemissa 1-0.

Toiselle jaksolle Suomi tuli vahvasti ja hallitsi peliä. Portugali pääsi kuitenkin iskemään vaarallisesti muutamaan otteeseen ja Neto oli pariinkin kertaan lähellä lisätä portugalilaisten johtoa.

Suomi haki vaihdosta lisää voimaa kentälle ja pystyi ajoittain puristamaan Portugalin ahtaalle. Ölingin kova laukaus 20 metristä kymmenen minuuttia ennen loppua vaati Inés Pereiralta Portugalin maalilla jo venymistä parhaimpaansa. Kello tikitti kuitenkin armotta Suomen kannalta ja Portugali tuli paikan avautuessa edelleen vaarallisesti.

Suomi jaksoi kuitenkin painaa loppuun saakka. Pelattiin jo varsinaisen peliajan viimeistä minuuttia, kun Tuija Hyyrysen keskitys otti kimmokkeen ja nousi vaarallisesti maalille, jossa Pereira pelasti tilanteen kulmapotkuksi. Öling antoi kulman oikealta ja pallo tuli hiukan yllättäen läpi pelaajamuurin maalin edustalle Sällströmille, joka pääsi läheltä törkkäämään tärkeän osuman ja Suomen tasoihin.

Lisääaikaa pelattiin yli viisi minuuttia, mutta maalipaikkoja ei enää nähty ja näin pisteet jaettiin lukemin 1-1.

Portugali – Suomi 1-1 (1-0)
32. 1-0 Cláudia Neto (rp.)
90. 1-1 Linda Sällström

Helmareiden kokoonpano:
Tinja-Riikka Korpela (C)
Emma Koivisto 
Natalia Kuikka 
Anna Westerlund 
Tuija Hyyrynen
Juliette Kemppi >> 77. Jenny Danielsson
Emmi Alanen 
Eveliina Summanen >> 59. Heidi Kollanen 
Sanni Franssi 
Linda Sällström 
Ria Öling

Vaihdossa:
Paula Myllyoja 
Anna Tamminen 
Anna Auvinen 
Katarina Naumanen 
Nora Heroum
Elli Pikkujämsä 
Olga Ahtinen 
Linda Nyman 
Iina Salmi 
Kaisa Collin