Helmarit palasivat maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin

Helmarit pääsivät taas takaisin tositoimiin viikonloppuna pienen maajoukkuetauon jälkeen.

Ruotsin Damallsvenskanissa Ria Ölingin FC Rosengårdin kausi jatkui vahvasti, kun se voitti Vittsjön 3-1 (2-0). Öling pelasi ottelussa 62. minuuttia ja Julia Tunturi tuli vahvistamaan Vittsjötä vartti ennen loppua. Rosengård on vetämässä jo pientä kaulaa, kun se johtaa sarjaa viiden pisteen erolla Häckeniin. Rosengård on yhdeksästä pelistään voittanut kahdeksan ja pelannut yhden tasan. Vittsjö on kuudentena.

Sarjataulukon toisessa päässä Emmi Alasen Växjö hakee vielä ensimmäistä voittoaan, kun se pelasi maalittoman tasapelin Djurgårdenia vastaan. Alanen pelasi tuttuun tapaan täydet minuutit. Växjö on viimeisenä kerättyään kolmella tasapelillä kolme pistettä.

Anna Tamminen piti Hammarbyn maalin puhtaana, kun Hammarbyn vahva alkukausi sai jatkoa 3-0 (1-0)-voitolla Piteåsta. Tammisen lisäksi Eva Nyström urakoi koko pelin. Sarjanousija Hammarby on komeasti neljäntenä.

Toinen sarjanousija AIK sen sijaan sai kylmää kyytiä Häckenin vieraana häviten peräti 0-10 (0-5). Jenny Danielsson ja Milla-Maj Majasaari seurasivat ottelua penkiltä käsin, mutta Emma Santamäki pelasi koko pelin. AIK on yhdeksäntenä.

Eveliina Summanen ja Jutta Rantala pääsivät juhlimaan 2-0 (1-0)-voittoa Örebrosta ja samalla Kristianstad säilytti paikkansa sarjakolmosena. Summanen pelasi koko pelin ja Rantala tuli vaihtoon 56. minuutilla. Örebron Elli Pikkujämsä kirjautti niin ikään täydet minuutit. Örebro on kahdeksantena.

Maalivahti Anna Koivunen debytoi Damallsvenskanissa, mutta ensiesiintyminen päättyi 0-1 (0-0)-tappioon, kun Linköping taipui Eskilstuna Unitedille. Koivusen lisäksi Olga Ahtinen pelasi Linköpingin riveissä täydet minuutit. Kaisa Collin sen sijaan tuli Eskilstuna Unitedille vaihdosta kentälle 76. minuutilla. Sarjassa Linköping on viidentenä ja Eskilstunta United seitsemäntenä.

Elitettanissa Vilma Koivisto pelasi koko pelin Umeå IK:n voittaessa Kalmarin 2-1 (2-0). Umeå IK:n toisen maalin viimeisteli Henna Honkanen. Umeå on hyvin nousutaistelussa mukana neljäntenä.

Espanjan liigassa kausi vetelee viimeisiään ja viikonloppuna pelattiin toiseksi viimeinen kierros.

Sanni Franssi oli Real Sociedadin avauskokoonpanossa, mutta Barcelona haki pisteet 4-1 (0-1)-voitolla. Franssi tuli 86. minuutilla vaihtoon. Tappiolla Real Sociedad putosi sarjassa viidenneksi.

Linda Nyman ei ollut Logronon kokoonpanossa, kun se hävisi Atletico Madridille 0-2 (0-2). Logronon putoaminen on varmistunut jo aiemmin. Myöskään Iina Salmea ei nähty Valencian kokoonpanossa 1-1-tasapelissä Levanten vieraana. Valencia on kahdeksantena.