Helmarit päätti Cyprus Cupin voittoon

Naisten maajoukkue päätti Cyprus Cupin 2-0 (1-0)-voittoon Unkarista. Suomen maalit viimeistelivät Linda Sällström ja Emmi Alanen.

Suomi otti ottelun pian haltuunsa. Linda Sällström pääsi laukomaan ensimmäisen kerran yhdeksännellä minuutilla, mutta kuti viuhui ohi. Nora Heroum päätti seuraavan oikealta juonitun hyökkäyksen, mutta hänen veto meni ohi maalin.

Unkari pääsi yrittämään vapaapotkusta 20. minuutilla, mutta Minna Meriluoto koppasi laukauksen varmasti. Olga Ahtinen vapautti Sällströmin vain minuutti myöhemmin, eikä hyökkääjä erehtynyt vaan sijoitti varmasti Suomen 1-0-johtolukemat.

Suomi onnistui nostamaan pelin tempoa toisella 45-minuuttisella. Vaihdosta kentälle tullut Emmi Alanen kaunisteli lukemia tunnin kohdalla. Alanen sai pallon Sanni Franssilta rangaistusalueen sisään ja laukoi varmasti maalin alakulmaan.

Unkari hyökkäsi hieman tämän jälkeen oikealta, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. Franssi haki Sällströmiä mainiolla pystysyötöllä, mutta hyökkääjä ei aivan ehtinyt palloon. Suomi sai vielä pelin viimeisellä 10-minuuttisella muutamia lupaavia hyökkäyksiä, mutta lisämaaleja ei nähty.

Suomi päätti Cyprus Cupin näin 2-0-voittoon. Suomi jatkaa MM-karsintoja pääsiäisen jälkeen 6.4. Espanjaa vastaan Helsingissä. Espanja osallistui niin ikään Cyprus Cupiin ja pelaa turnauksen finaalissa Italiaa vastaan klo 18.

Anna Signeulin haastattelun löydät Huuhkaja-tv:stä artikkelikuvasta.

Unkari-Suomi 0-2 (0-1)
21’ 0-1 Linda Sällström
60’ 0-2 Emmi Alanen