Takaisin
14.6.2021 klo 09.40

Helmarit päättää Espanjan leirin maaottelulla Venäjää vastaan

Jaa:

Maanantai-iltana pelattava Venäjä-ottelu toimii kenraaliharjoituksena syyskuussa alkavaa MM-karsintaa ajatellen. Päävalmentaja Anna Signeul odottaa fyysisyydeltään Puolan veroista vastusta.

Puolan kanssa perjantaina tasan 2-2 pelannut Suomi kohtaa tänään viimeisen vastustajansa ennen syyskuussa pelattavaa MM-karsinta-avausta Slovakiaa vastaan. Espanjan Cartagenassa pelattavassa ottelussa Helmarit haluaa hioa muutamaakin asiaa.

– Voimme oppia edellisestä ottelusta ainakin sen, että pyrimme pitämään puolustussuuntaan muotomme paremmin kasassa. Se vähän levähti Puolaa vastaan toisella puoliajalla, Signeul sanoo. 

– Pelaamme tehokasta hyökkäyspeliä, mutta ehkä rakenteluvaiheessa onnumme vielä. Etenkin pelatessamme joukkueita vastaan, jotka prässäävät meitä kovaa.

Joukkueessa hyvä keskittyminen

Suomen kokoonpanosta on illan ottelusta varmuudella sivussa Anna Tamminen, joka loukkasi lievästi päätään aikaisemmin viime viikolla. 

– Miesten pelissä lauantaina sattunut kauhea tilanne muistutti taas sen, miten tärkeää meidän on pitää huolta pelaajista. Emme ota turhia riskejä, kyseessä on heidän terveytensä.

Signeulin mukaan joukkueessa on edelleen hyvä ja energinen tunnelma, vaikka Huuhkajien Tanska-ottelun dramaattiset tapahtumat koskettivat luonnollisesti myös ottelua seurannutta Helmariryhmää. Pelaajat saivat halutessaan tukea ja keskustelumahdollisuuden aiheeseen liittyen.

– Lääkärimme Pippa Laukka piti hyvän tuokion pelaajien ja taustojen kanssa. Sen avulla kaikki varmasti ymmärsivät, että kukaan ei ole reaktionsa ja näkemänsä kanssa yksin ja että reagoiminen ylipäätään on todella luonnollista. He saivat puhua aiheesta. Valmistavissa harjoituksissa keskittyminen otteluun olikin hyvää.

Luvassa jälleen kova vastus

Signeulin mukaan Venäjässä on samaa kuin Puolassa. Maanantain ottelusta onkin odotettavissa jälleen fyysinen taisto, mikä päävalmentajan mielestä valmistaa Suomea erinomaisesti syksyn MM-karsintaan. Tavoite ottelulle on selkeä.

– Aika samanlainen vastustaja. Tällaiset pelit ovat todella hyviä meille, sillä joudumme olemaan varpaillamme koko ajan.

– Lähdemme tietysti voittamaan ottelua. On todella tärkeää itseluottamukselle, ettemme häviä otteluita, vaikka teemme muutoksia tai peluutamme eri pelaajia. Että olemme silti voittava joukkue. Se on kulttuuri, eikä se voi olla eri kilpailullissa otteluissa ja eri harjoituspeleissä.

Venäjä-ottelu toimii kenraaliharjoituksena MM-karsinnalle, sillä se on Suomen viimeinen maajoukkuetapahtuma ennen syyskuuta. Signeulilla on vankka usko siihen, että yhteinen suunnitelma joukkueen pärjäämiselle uusissa karsinnoissa on hallussa.

– Sekä joukkue että taustat ovat samalla sivulla siitä, miten haluamme tehdä tämän. Minulle se on kaikkein tärkeintä, että olemme yhteisellä asialla ja että tiedämme mitä haluamme. Yhdessä saavutamme sen. Se on hyvä tunne.

Suomi-Venäjä pelataan maanantaina 14.6. kello 18.00 Suomen aikaa Cartagenassa. Ottelua voi seurata suorana Yle Areenasta.