Helmarit maalinteossa kansainvälisillä kentillä

Naisten maajoukkuepelaajista Juliette Kemppi, Ria Öling ja Sanni Franssi onnistuivat viikonloppuna maalinteossa kansainvälisillä kentillä. Helmareiden seuraava haaste on kansainvälinen turnaus Kiinassa lokakuun alussa.

Englannissa nähtiin keskiviikkona suomalaiskohtaaminen. Juliette Kemppi (kuvassa) pelasi täyden ottelun Bristol Cityn paidassa ja Adelina Engman vaihdettiin kentälle 71. minuutilla, kun joukkueet taistelivat 0-0-tasapelin. Kemppi laukoi sunnuntaina maalin ja pelasi täyden ottelun, kun Bristol pelasi Manchester Cityn kanssa 2-2-vierastasapelin. Engman urakoi niin ikään 90-minuuttisen, kun Chelsea jäi Evertonin kanssa maalittomaan tulokseen.

Italian liiga potkaistiin käyntiin viikonloppuna ja suomalaisten joukkueet saivat heti lentävän lähdön. Nora Heroum urakoi täydet minuutit, kun AC Milan voitti Barin 6-0. Juventus kaatoi Chievon samoin numeroin, Tuija Hyyrynen oli vaihdossa. Italiassa pelaa myös Riikka Hannula, joka oli lauantaina vaihdossa, kun Sassoulo voitti Roman 3-2.

Ranskassa Linda Sällström pelasi reilun tunnin, kun Paris FC joutui myöntämään PSG:n paremmakseen 5-0-lukemin. Iina Salmen Ajax pelasi Hollannissa Twenten kanssa 2-2-tasapelin.

Ria Öling on Tanskassa hurjassa maalivireessä. Keskiviikkona hän viimeisteli hattutempun, kun Brøndby voitti cupissa Herlufsholmin 7-0. Liigassa joukkue kaatoi lauantaina BSF:n 5-0 ja Öling iski kaksi osumaa. Öling pelasi viikonloppuna 79 minuuttia ja Olga Ahtinen täyden ottelun.

Tanskaan siirtynyt Sanni Franssi on niin ikään saanut maalihansa jälleen auki. Hyökkääjä osui keskiviikkona kahdesti, kun Fortuna Hjørring voitti cupissa Aalborg Frejan 8-0. Sarjassa Franssi teki omiensa ensimmäisen maalin, kun joukkue voitti VSK Aarhusin 5-0.

Norjassa Anna Westerlundin Lillestrømille ei tunnun löytyvän haastajaa. Joukkue jatkaa sarjaa täysin puhtaalla pelillä 19 kierroksen jälkeen, perjantaina kaatui Stabæk 2-0. Westerlund urakoi koko ottelun. Grand Bodø on jäänyt sarjan hännille ja kärsi eilen Røalle 1-3-tappion. Siiri Välimaa torjui omiensa maalilla. Helmarareiden kapteeni Tinja-Riikka Korpela on edelleen sivussa Vålerengan kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.

Ruotsissa Kopperbergs/Göteborg kärsi mestaruustaiston kannalta karvaan tappion, kun Hammarby vei voiton 2-1-lukemin. Emma Koivisto pelasi täyden ottelun. Julia Tunturi ja Tia Hälinen urakoivat 90-minuuttiset, kun Eskilstuna United hävisi Växjölle 0-2.

Putoamistaistossa Limhamn Bunkeflo otti tärkeät pisteet kaatamalla Vittsjön 1-0. Eveliina Parikka oli vaihdossa. Emmi Alanen on edelleen sivussa Vittsjön riveistä loukkaantumisen vuoksi ja Kreeta-Liisa Yli-Säntti Limhamnin.

Naisten Liigassa pelattiin jälleen viikonloppuna mielenkiintoinen kierros ylä- ja alaloppusarjoja. Lue niistä lisää täältä.

Naisten Mestarien liiga jatkuu keskiviikkona ja edessä on ensimmäisen pudotuspelikierroksen toiset ja ratkaisevat ottelut. Mukana on hallitseva Naisten Liigan mestari FC Honka sekä useita muita suomalaisia.

FC Honka kohtaa torstaina FC Zürichin vieraissa ja lähtee kirimään 0-1-tappioasemasta. Suomalaiskohtaamisessa Brøndby emännöi Juventusta. Lähtökohdat ovat kutkuttavat, sillä avausosa päättyi 2-2.

Salmi teki Ajaxille maalin avausosassa, kun Sparta Praha taipui 2-0-lukemin. Fortuna Hjørring lähtee ajamaan takaa Fiorentinan 2-0-johtoasemaa. Lillestrøm johtaa Zvezda 2005:aa 3-0 ja Chelsea Sarajevoa peräti 5-0-lukemin. Engman laukoi lontoolaisille tuossa kamppailussa maalin. Torstain jälkeen mukana on enää 16 parasta joukkuetta.

Naisten maajoukkue matkaa maanantaina 1.10. Kiinaan ja kohtaa kansainvälisessä turnauksessa Thaimaan, Kiinan ja Portugalin. Päävalmentaja Anna Signeul julkaisee joukkueensa tänään maanantaina klo 13. Tilaisuudesta tulee tällä kertaa jälkitallenne, ei suoraa lähetystä.