Takaisin
28.2.2018 klo 16.31

Helmarit kärsi tappion Walesille

Jaa:

Ⓒ SPL

Suomi joutui tyytymään 0-1-tappioon Walesille Cyprus Cupin ensimmäisessä ottelussaan Larnakassa keskiviikkona.

Suomi otti ottelun hienoiseen hallintaan ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, mutta kunnon maalipaikkoja ei vielä nähty. Ensimmäisen kudin esitti Wales, mutta yritys karkasi ohi Suomen maalin.

 

Tuija Hyyrysen keskitykset löysivät omia pelaajia mainiosti ensimmäisellä puoliajalla. 17. minuutilla keskityksen jälkitilanteesta pääsi laukomaan Emma Koivisto, mutta ohi maalin. Wales oli karata vajaan puolen tunnin kohdalla keskeltä, mutta Anna Auvinen katkoi hyvin.

 

Tämän jälkeen nähtiin Suomen toistaiseksi paras hyökkäys. Adelina Engman ja Emmi Alanen alustivat taka-alueelle paikan Juliette Kempille, jonka jatko painui kuitenkin hieman ohi. Seuraavaksi Kaisa Collin pääsi puskemaan kahdesti, mutta tuloksetta. Ensimmäiseen yritykseen mainion keskityksen antoi Julia Tunturi.

 

Wales loi toisen puoliajan ensimmäisen vaarallisen paikan 50. minuutilla, mutta vasemmalta lähtenyt kuti viuhui ohi taka-alakulmasta. Pelin ainokainen nähtiin viisi minuuttia myöhemmin. Suomi menetti pallon omalla puolustusalueellaan ja Kayleigh Green nosti pelivälineen hallitusti yli Tinja-Riikka Korpelan.

 

Wales keskittyi varsinkin maalin jälkeen puolustamiseen ja kyttäsi vastaiskupaikkoja. Suomi piti palloa entistä enemmän pelin edetessä, mutta maalipaikkojen luominen oli haastavaa. 81. minuutilla Collin vapautti läpisyötöllä Juliette Kempin, mutta vastustajan maalivahti venytti pallon torjunnallaan kulmapotkuksi.

 

Näin ottelu päättyi Walesin 1-0-voittoon. Suomi jatkaa turnausta heti perjantaina Sveitsiä vastaan.

 

Päävalmentaja Anna Signeulin sekä Auvisen ja Collinin haastattelut tulevat verkkosivuillemme illan aikana.

 

Suomi-Wales 0-1 (0-0)

56’ 0-1 Kayleigh Green

 

Helmareiden kokoonpano:
23 Tinja-Riikka Korpela (C)
3 Tuija Hyyrynen ->> 65. 21 Katarina Naumanen 
5 Emma Koivisto  
6 Anna Auvinen 
7 Adelina Engman ->> 59. 15 Natalia Kuikka  
9 Juliette Kemppi 
10 Emmi Alanen  
11 Nora Heroum 
14 Julia Tunturi ->> 51. 20 Vilma Hakala 
16 Anna Westerlund  
19 Kaisa Collin 
 
Vaihdossa:
1 Minna Meriluoto 
2 Linda Nyman 
13 Mimmi Nurmela
22 Tiia Peltonen