Takaisin
5.3.2017 klo 18.44

Helmarit kärsi tappion Serbialle

Jaa:

Suomen naisten maajoukkue kärsi Serbialle 1-2 (1-1)-tappion Stara Pazovassa.

Suomi ei lähtenyt otteluun aivan parhaista mahdollisista lähtökohdista, sillä joukkueessa tapahtui muutoksia pitkin viikkoa. Sivuun jäivät lopulta Olga AhtinenRia Öling ja Jenny Danielsson ja tilalle nostettiin Riikka Ketoja.

Suomi iski kuitenkin päivän ensimmäisen maalin. Tuija Hyyrynen antoi kulman ja Adelina Engman pääsi jatkamaan. Pallon toimitti lopulta verkon perukoille Linda Sällström.

Serbia tuli melko pian tasoihin. Suomi menetti pallon keskikentällä ja peliväli pelattiin nopeasti puolustuksen selustaan. Tinja-Riikka Korpela tuli maaliltaan vastaan ja kotijoukkueen pelaaja nosti 1-1-tasoituksen vahdin selän taakse.

Suomen peli kulki aavistuksen paremmin toisella 45-minuuttisella, muttei oikein missään vaiheessa päävalmentaja Marko Salorannan peräänkuuluttamalla tavalla. Palloa pystyttiin pitämään, mutta hyökkäyskolmanneksen ratkaisut eivät olleet tarpeeksi hyviä.

Serbia iski voitto-osumaksi jääneen maalin 51. minuutilla. Noin 25 metristä lähtenyt laukaus upposi verkkoon tolpan kautta. Suomi sai painetta tämän jälkeen, mutta kotijoukkue onnistui jäädyttämään peliä, eikä tasoitusta nähty. Yrittämään pääsivät muun muassa Sanni Franssi ja Engman.

- Nämä pelit vain pitäisi voittaa. Saimme painetta heidän maalilleen, mutta päättäväisyys puuttui. Tulos ei tietenkään tyydytä, mutta ei myöskään peli, luotsi manasi.

Naisten joukkue on kasassa seuraavan kerran kuukauden päästä. Joukkue kohtaa tuolloin Puolan ja Tanskan Puolassa.

- Tanska on maailman rankingin 15. ja Puolakin on muutaman askeleen Serbiaa kovempi joukkue. Nämä ovat meille hyviä ja kovia otteluita, Saloranta korosti.

Serbia-Suomi 2-1 (1-1)
27' 0-1 Linda Sällström
34' 1-1
51' 2-1

Suomen kokoonpano:

23 Tinja-Riikka Korpela C
3 Tuija Hyyrynen
16 Anna Westerlund 
21 Elina Myllymäki
17 Tia Hälinen
8 Riikka Ketoja ->> 46. 20 Essi Sainio 
19 Adelina Engman
14 Julia Tunturi 
11 Nora Heroum 
22 Sanni Franssi 
18 Linda Sällström ->> 76. 6 Mimmi Nurmela 
 
Vaihdossa:
12 Kreeta-Liisa Yli-Säntti 
2 Maija Saari 
5 Katarina Naumanen 
7 Annika Kukkonen 
9 Iina Salmi