Takaisin
6.10.2018 klo 16.41

Helmarit kärsi tappion Kiinalle

Jaa:

Naisten maajoukkue kärsi Kiinalle neljän maan turnauksen toisessa ottelussaan 1-2 -tappion.

 

Suomi karkasi edellisessä ottelussaan Thaimaata vastaan kuudennella minuutilla jo 2-0-johtoon. Joukkue tuli hyvin myös Kiina-peliin. Suomi pelasi kulmapotkun 13. minuutilla ja Olga Ahtinen laukoi pallon maaliin toisesta aallosta. Osuma oli Ahtisen ensimmäinen A-maajoukkueessa.

 

Kiina pääsi tasoittamaan kymmenen minuuttia myöhemmin ja tauolle mentiin 1-1-tilanteessa. Kiina piti palloa enemmän, mutta päävalmentaja Anna Signeul kehui varauksetta pelaajiaan, joista muun muassa Saara Lappalainen esiintyi ensimmäistä kertaa A-maajoukkueessa. Kiina laukoi voittomaalin rangaistuspotkusta 86. minuutilla.

 

- Lopun rangaistuspotku oli todella harmillinen, pallo vain pomppasi pelaajamme käteen. Olisimme ansainneet tänään tasapelin, luotsi totesi.

 

- Olen todella ylpeä joukkueestamme. Saara Lappalainen teki debyyttinsä keskikentällä Kiinaa vastaan, se on upeaa. Kaikki pärjäsivät todella hyvin. Katarina (Naumanen) oli kapteeni ja kantoi roolin hienosti. Meillä oli melko kokematon joukkue tänään, mutta olen erityisen ylpeä siitä kuinka pelasimme joukkueena ja taistelimme. 

 

Suomi päätti MM-karsinnat kuukausi sitten pettymykseen. Kisapaikka karkasi, kun sekä Espanja että Itävalta voittivat Helmarit viimeisissä otteluissa. 

 

- Nämä kaksi ottelua ovat osoittaneet, kuinka tärkeä tämä turnaus on meille. Hävisimme tänään, mutta peliesitys jätti hyvän tunnelman. Puolustimme hyvin kärjen Kaisa Collinista maalivahti Minna Meriluotoon

 

- Thaimaata vastaan pidimme enemmän palloa kuin tänään, mutta olemme olleet molemmissa otteluissa aggressiivisia. Pelasimme nopeasti ja taklasimme. Itävaltaa vastaan hävisimme kaksinkamppailuja. Tuntuu kuin olisi päättäneet henkisesti ottaa askeleen eteenpäin. On myös hienoa antaa valmentajana 22 pelaajalle (Thaimaa ja Kiina ottelut yhteensä) mahdollisuus olla avauksessa kansainvälisessä ottelussa. Nämä kokemukset antavat pelaajille myös itseluottamusta, energiaa ja motivaatiota, kun he palaavat kotiin. 

 

Suomi kohtaa seuraavaksi Portugalin maanantaina klo 11 Suomen aikaa.

 

Suomi-Kiina 1-2 (1-1)

13’ 1-0 Olga Ahtinen

24’ 1-1 Yang Lina

86’ 1-2 Zhang Rui rp.

 

Suomen kokoonpano:

1 Minna Meriluoto 

3 Tuija Hyyrynen 

6 Anna Auvinen 

7 Saara Lappalainen ->> 69. 20 Eveliina Summanen 

8 Olga Ahtinen 

10 Iina Salmi ->> 64. 4 Ria Öling 

13 Jenny Danielsson ->> 64. 17 Sanni Franssi 

14 Julia Tunturi 

15 Linda Nyman ->> 78. 11 Nora Heroum  

19 Kaisa Collin 

21 Katarina Naumanen (C)

 

Vaihdossa:

12 Paula Myllyoja 

23 Anna Tamminen 

2 Elina Myllymäki 

5 Emma Koivisto 

9 Juliette Kemppi 

16 Anna Westerlund 

18 Linda Sällström 

22 Tiia Peltonen