Takaisin
17.6.2019 klo 20.52

Helmarit kärsi tappion Islannille

Jaa:

Naisten maajoukkue ei onnistunut tekemään maalia Islantia vastaan vaan kärsi torstain maalittoman tasapelin jälkeen tuplamaaottelun toisessa osassa 0-2-tappion.

Suomi sai Espoossa pelattuun otteluun hyvän lähdön. Linda Sällström pääsi puolittain läpi jo kolmannella minuutilla, mutta laukaus nousi yli maalin. Sällström puski kulmapotkusta 11. minuutilla, mutta pallo tippui maalin katolle.

 

Islanti siirtyi kuitenkin johtoon kymmenen minuuttia myöhemmin. Hlin Eiriksdottir sai pallon keskellä ja laukoi kierteisen, erittäin tyylikkään kudin maalin vasempaan yläkulmaan. Suomelle sattui vajaan puolen tunnin kohdalla isot harhasyötöt puolustuksessa. Tilanne laukesi kotijoukkueen kannalta onnekkaasti. Islanti kuitenkin lisäsi johtoaan pian tämän jälkeen. Keskialueelta lähtenyt pitkä avaus löysi boksista Dagny Brynjarsdottirin, joka otti taidokkaasti haltuun ja laukoi vastustamattomasti ohi Tinja-Riikka Korpelan.

 

Suomi rakensi seuraavan paikan, mutta Ria Ölingin yritys ei aivan onnistunut. Emma Koivisto puolestaan puski Tuija Hyyrysen kulmasta, mutta yli maalin. Yli puski myös Sällström kulmapotkun jälkitilanteesta. 

 

Suomi sai myös toiselle puoliajalle vahvan alun. Öling antoi upean syötön Sällströmille, mutta maalivahti venyi huipputorjuntaan. Suomi loi hyökkäyksiä, mutta viimeistelyvaiheeseen pääsemisessä oli haasteita. Emmi Alanen löysi Hyyrysen laidalta ja puolustaja laukoi. Maalivahti torjui puolustajan laukauksen kulmaksi ja Anna Westerlund puski kulman jälkitilanteesta yli.

 

Heidi Kollanen pelasi itselleen loistopaikan 80. minuutilla ja harhautti maalivahdin. Sijoitus meni tolpan kautta ohi maalin. Kollanen ryntäsi Jenny Danielssonin syöttöön maalille vielä ennen päätösvihellystä, mutta maalivahti ehti tähänkin palloon ensimmäisenä.

 

Tuplamaaottelun ensimmäinen osa päättyi torstaina 0-0 ja tänään siis Islannin 2-0-voittoon. Suomi avaa EM-karsinnat syyskuussa.

 

Kommentteja ottelusta tulossa..

 

Suomi-Islanti 0-2 (0-2)

21’ 0-1 Hlin Eiriksdottir 

33’ 0-2 Dagny Brynjarsdottir

 

Suomen kokoonpano:

32 Tinja-Riikka Korpela (C)

3 Tuija Hyyrynen ->> 85. 11 Nora Heroum

4 Ria Öling ->> 71. 13 Jenny Danielsson

5 Emma Koivisto

7 Adelina Engman ->> 85. 9 Juliette Kemppi

10 Emmi Alanen

15 Natalia Kuikka

16 Anna Westerlund

17 Sanni Franssi ->> 58. 24 Heidi Kollanen

18 Linda Sällström ->> 71. 19 Kaisa Collin

20 Eveliina Summanen ->> 46. 8 Olga Ahtinen

 

Vaihdossa:

1 Paula Myllyoja

12 Anna Tamminen

2 Elli Pikkujämsä

6 Anna Auvinen

14 Julia Tunturi

21 Iina Salmi

22 Tiia Peltonen