Takaisin
6.4.2018 klo 20.37

Helmarit kärsi tappion Espanjalle

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

Suomen naisten maajoukkue kärsi Helsingissä pelatussa MM-karsintaottelussa Espanjalle 0-2 (0-1)-tappion.

Espanja otti pelinhallinnan itselleen ottelun alusta asti. Suomi pääsi nopeaan hyökkäykseen, kun Juliette Kemppi katkoi tilanteen keskialueella. Syöttö Sanni Franssille oli kuitenkin hieman liian pitkä. 

 

Espanja siirtyi 1-0-johtoon kulmapotkusta 11. minuutilla. Jennifer Hermoso keskitti ja Irene Paredes puski pallon maalin kattoon. Suomi sai muutamia hyviä katkoja keskialueella ja mahdollisuuksia vastaiskuihin, mutta syöttöjen laatuun jäi parannettavaa. 

 

Suomi loi parhaan paikkansa 28. minuutilla. Kemppi pelasi pallon vasemmalle Linda Sällströmille, jonka keskitys lensi taka-alueelle. Nora Heroum ei aivan ehtinyt palloon. Tinja-Riikka Korpela teki lyhyen ajan sisään kaksi erinomaista torjuntaa ja tauolle mentiin Espanjan 1-0-johtoasemassa. 

 

Espanja siirtyi 50. minuutilla 2-0-johtoon. Olga García pääsi laukomaan suomalaispuolustajien ahdistelusta huolimatta ja nosti pallon yli Korpelan. 

 

”Tinni” venyi seuraavaksi hyvään torjuntaan ja myös Tuija Hyyrynen ehti blokkaamaan laukauksen noin kymmenessä metrissä. Anna Westerlund löysi hyvin Sällströmin Espanjan linjan takaa, mutta puolustaja pääsi häiritsemään juuri sen verran, että Suomi menetti tilanteen. Hyyrynen sai vielä pelin 86. minuutilla toisen varoituksensa ja joutui jättämään kentän. Puolustaja on näin ollen sivussa Helmareiden seuraavasta MM-karsintaottelusta Itävaltaa vastaan.

 

Ottelun lopussa nähtiin A-maajoukkuedebyytti, kun Heidi Kollanen juoksi viime hetkiksi kentälle.

 

Espanja jatkaa 2-0-lukemien myötä voitollista putkeaa MM-karsinnoissa. Suomella on neljästä pelistä kasassa kaksi voittoa, tasapeli ja tappio.

 

Katso lohkon tilannetta tarkemmin UEFA:n verkkosivuilta täältä.

 

Suomi jatkaa MM-karsintoja Helsingissä 8. Kesäkuuta Itävaltaa vastaan. Päävalmentaja Anna Signeulin ja puolustaja Emma Koiviston haastattelut löydät Huuhkaja-tv:stä.

 

Suomi-Espanja 0-2 (0-1)

11’ 0-1 Irene Paredes

50’ 0-2 Olga García

 

Suomen kokoonpano:

23 Tinja-Riikka Korpela (c)

3 Tuija Hyyrynen (ua 86. minuutilla)

5 Emma Koivisto

6 Anna Auvinen

8 Olga Ahtinen

9 Juliette Kemppi ->> 90. 14 Heidi Kollanen

7 Adelina Engman

11 Nora Heroum ->> 59. 4 Ria Öling

16 Anna Westerlund

18 Linda Sällström

17 Sanni Franssi ->> 77. 19 Kaisa Collin

 

Vaihdossa:

1 Minna Meriluoto

2 Mimmi Nurmela

15 Linda Nyman

21 Katarina Naumanen