Helmarit joutui taipumaan Irlannille tiukan ottelun jälkeen

Suomi hallitsi kotiottelua Irlantia vastaan, mutta vieraat tekivät paikoistaan maalit ja voittivat 1-2.

Tiistai-iltana Helmarit palasi Olympiastadionille vuosien tauon jälkeen. Tärkeässä MM-karsintaottelussa 5271 katsojaa tuli syysvalaistulle Stadikalle katsomaan, kun vastaan asettui ennakkoon vaikeaksi joukkueeksi tiedetty Irlanti. Päävalmentaja Anna Signeulin nimeämä Suomen avauskokoonpano ei juuri tarjonnut yllätyksiä. Kokeilevamman Georgia-vierasottelun jälkeen ruotsalaisvalmentaja päätti palata samaan luottoryhmitykseensä, joka oli nähty myös karsinta-avauksessa Slovakiaa vastaan.

Suomen ottelu alkoi vahvasti. Toisen minuutin kulmapotkusta Irlannin maalivahti Courtney Brosnan nyrkkeili pallon Emmi Alasen ulottuville. Alasen veto suuntautui vain vähän yli maalin. Heti tämän jälkeen Irlanti pääsi kuitenkin kääntämään pelin suunnan. Kymmenennellä minuutilla Megan Connollyn vapari juuri rangaistusalueen rajalta ylitti Suomen muurin, eikä maalivahti Tinja-Riikka Korpela onnistunut palloa pysäyttämään. Näin Suomi joutui tappiolle 0-1.

Takaiskun jälkeen Suomi pääsi peliin paremmin mukaan. Seuraavan hyvän maalipaikkansa Suomi sai Adelina Engmanin hienosti hankkimasta kulmapotkusta, mutta irlantilaispuolustajan jalka ehti jälkitilanteesta syntyneen suomalaislaukauksen tielle ja pallo lensi ohi maalin.

26 minuutin kohdalla Linda Sällströmin pusku sivuvapaapotkusta suuntautui ohi maalin. 32. minuutilla Tuija Hyyrysen kulmapotku puolestaan päätyi Natalia Kuikan päähän aivan maalin edustalle, mutta toppari sai puskunsa suunnatuksivain maalin katolle.

Vielä ensimmäisen puoliajan lisäajalla Suomi rakensi maalipaikan, kun tuulennopea Sällström pyyhälsi kiinni pystypalloon ja pelasi pallon keskustaan, mutta maalia tilanteesta ei syntynytkään. Asian korjaantumista piti odottaa vasta toiselle puoliajalle. Oikealta laidalta Tuija Hyyrynen pelasi pallon hienosti keskustaan, jossa Adelina Engman pääsi palloon kiinni ja ampui matalan laukauksen verkon perukoille sekä tilanteeksi 1-1.

Tasatilanne ei valitettavasti säilynyt pitkään. Irlannin oikean laidan keskitys yllätti maalivahti Korpelan pahasti, ja lopulta irlantilaisten Denise O'Sullivan pääsi survomaan pomppivan pallon lähietäisyydeltä maaliin ja lukemiksi 1-2.

Suomi ei takaiskusta lannistunut, vaan jatkoi hyökkäyksiään kohti Irlannin maalia. 59. minuutilla laitapuolustaja Hyyrynen antoi keskelle uuden vaarallisen keskityksen, mutta tällä kertaa Suomi ei saanut kunnon laukausta aikaan. Heti perään Emma Koivisto pelattiin pystyjuoksuun puolittaiseen läpiajoon. Laitapuolustaja yritti kaukaa, mutta veto meni vähän yli maalin.

Pian Irlanti hyökkäsi vastaan, ja heidän hyökkääjänsä pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Torjunnallaan Suomen maalivahti Korpela piti tällä kertaa numerot 1-2:ssa. Peli jatkui läpi toisen puoliajan Suomen lievässä hallinnassa, mutta maali jäi uupumaan. 85 minuutin kohdalla Helmarit loi peräti kolme loistavaa paikkaa, mutta Irlannin puolustuksen uhrautuva pelaaminen esti maalien synnyn kahteen ensimmäiseen otteeseen. Emma Koiviston puskun torjui maalivahti Brosnan.

Lisäajalla irlantilaislaituri Heather Payne ohitti laidallaan suomalaispuolustajan hienolla harhautuksella, mutta vaarallinen hyökkäys blokattiin kulmaksi Suomen topparien toimesta. Aivan lopussa Suomi sai painetta takaisin Irlannin päätyyn Suomen kannattajien kovassa huutomyrskyssä, mutta lopulta ei kunnon maalipaikalle enää päässyt ja näin ottelu päättyi kirveleviin tappiolukemiin 1-2 huolimatta monista hyvistä suomalaisyrityksistä.

Suomi - Irlanti 1-2 (0-1)
10' Megan Connolly 0-1
51' Adelina Engman 1-1
55' Denise O'Sullivan 1-2