Takaisin
13.6.2019 klo 20.32

Helmarit ja Islanti tasapeliin

Jaa:

Katso video

Naisten A-maajoukkue pelasi Turussa Islannin kanssa maalittoman tasapelin.

Islanti loi ottelun ensimmäisen vaarallisen paikan seitsemännellä minuutilla. Anna Tamminen tuli vapaapotkussa vastaan maaliltaan ja vastustaja sai tökättyä pallon hänen selkensä taakse, mutta maalin tolppa pelasti Suomen.

 

Ria Öling nousi vahvasti keskeltä ja laukoi tulisesti. Islannin maalivahti torjui yrityksen kulmaksi. Islanti laukoi tulisesti vartin pelin kohdalla, mutta Tamminen torjui tilanteen kulmaksi. 

 

Suomi alkoi saada peliä hallintaansa reilun 20 minuutin kohdalla ja loi painetta vastustajan maalille. Eveliina Summanen laukoi 16-rajan takaa 37. minuutilla, mutta kuti suuntautui keskelle ja islantilaismaalivahti torjui. 

 

Suomi loi hyvän hyökkäyksen reilun tunnin kohdalla. Emma Koivisto nousi vasemmalta ja löysi keskeltä Juliette Kempin. Hyökkääjän jatko meni ohi maalin. Heidi Kollanen ajoi röyhkeästi boksiin, mutta kahdestakaan yrityksestä huolimatta ei saanut testattua vastustajan maalivahtia kunnolla. Islanti loi toisessa päässä paikan, mutta kuti nousi yli maalin.

 

Kollanen ajoi boksiin ja laukoi, mutta pienestä kulmasta lähtenyt kuti jäi maalivahdin syliin. Sanni Franssi murtautui terävästi oikealta ja pelasi hyvän pallon maalille. Maalivahti haki katkoa, mutta ei onnistunut. Öling sai jalkansa väliin, mutta puolustaja sai häirittyä sen verran, että pallo nousi yli maalin. 

 

Toisessa päässä islantilainen pääsi laukomaan Natalia Kuikan purkuyrityksestä 85. minuutilla, mutta tulitti päin Anna Westerlundia. Koivisto nousi vahvasti vasemmalta ja pelasi maalille, mutta jatkajat eivät ehtineet palloon 88. minuutilla. 

 

Ottelu päätyi näin maalittomana. Joukkueet kohtaavat toistamiseen maanantaina 17.6. klo 18.30 Espoossa Leppävaaran Stadionilla. 

 

Päävalmentaja Anna SIgneulin mietteet ottelusta pääset katsomaan Huuhkaja-TV:stä artikkelikuvaa klikkaamalla.

 

Suomen kokoonpano:

12 Anna Tamminen

3 Tuija Hyyrynen ->> 90. 11 Nora Heroum

4 Ria Öling ->> 90. 14 Julia Tunturi

5 Emma Koivisto

7 Adelina Engman ->> 76. 17 Sanni Franssi

9 Juliette Kemppi ->> 62. 24 Heidi Kollanen

10 Emmi Alanen

15 Natalia Kuikka

16 Anna Westerlund

18 Linda Sällström (C) ->> 90. 19 Kaisa Collin

20 Eveliina Summanen ->> 76. 8 Olga Ahtinen

 

Vaihdossa:

1 Paula Myllyoja

2 Elli Pikkujämsä

6 Anna Auvinen

13 Jenny Danielsson

21 Iina Salmi

22 Tiia Peltonen