Helmarit hurjassa maalivireessä seurajoukkueissaan viikonloppuna

Helmareiden puolustaja Emma Koivisto viimeisteli peräti kolme maalia lauantaina Ruotsin cupissa. Hän ei ollut suinkaan ainut suomalaismaalintekijä viikonlopun aikana.

Emma Koiviston ja Natalia Kuikan Kopparbergs/Göteborg voitti Ruotsin cupissa Jitexin peräti 13-0. Molemmat suomalaiset pelasivat täydet minuutit ja Koivisto viimeisteli viidennen sekä kaksi viimeistä osumaa.

Eskilstuna United puolestaan voitti Uppsalan 4-2. Julia Tunturi pelasi täydet minuutit ja teki maalin. Tia Hälinen avasi ottelun ja hänet vaihdettiin Kaisa Colliniin 55. minuutilla. Eveliina Summanen urakoi 90-minuuttisen, kun KIF Örebro kärsi Djurfårdenille 0-4-tappion. 20-vuotias Wilma Sjöholm vaihdettiin tukholmalaisten paidassa kentälle 74. minuutilla. Emmi Alanen ei ollut kokoonpanossa, kun Växjö pelasi Linköpingin kanssa 1-1-tasapelin.

Tanskan cupissa Ria Öling teki kaksi maalia ja Olga Ahtinen yhden, kun Brøndby voitti Odense Q:n 5-1. Myös Sanni Franssi viimeisteli osuman, kun Fortuna Hjørring voitti Sundbyn puhtaasti 5-0. Tinja-Riikka Korpelan norjalainen Vålerenga ja Katarina Naumasen Stabæk leireilevät parhaillaan Turkissa.

Suomen Cupissa saatiin viikonloppuna selville välieräjoukkueet. HJK kukisti PK-35 Vantaan 120-minuuttisen ottelun jälkeen 3-2. Helmareiden Anna Auvinen urakoi koko HJK-paidassa kamppailun. Åland United voitti TiPS:n niin ikään 3-2. Helmareista Paula Myllyoja ja Anna Westerlund pelasivat ottelun, Anna Tamminen oli vaihdossa ja Tiia Peltonen loukkaantumisen vuoksi kokonaan sivussa.

Juventuksen ja AC Milanin kohtaaminen Italiassa oli paitsi kuuma kärkikamppailu myös suomalaistaisto. Sekä Tuija Hyyrynen että Nora Heroum pelasivat koko ottelun ja voiton vei Hyyrysen Juventus 2-0-lukemin. Juventus johtaa sarjaa, Milan on kolmantena. Kahdeksantena etenevä Tavagnacco käsi kotona 0-1-tappion Fiorentinalle. Heidi Kollanen urakoi täyden pelin.

Linda Sällström pelasi 83 minuuttia, kun Paris FC voitti Ranskassa Guingampin vieraissa 1-0. Joukkue on sarjassa viidentenä. Chelsea pelasi Englannin kärkikamppailussa Manchester Cityn kanssa 2-2-tasapelin, mutta Adelina Engman ei ollut kokoonpanossa. Chelsea on sarjassa kolmantena. Juliette Kemppi oli vaihdossa, kun Bristol City ja Brighton & Hove Albion tasasivat pisteet maalittomalla tuloksella. Bristol on viidentenä sarjassa.

Naisten kesän 2021 EM-kisoihin tähtäävät karsintalohkot arvotaan torstaina 21.2. klo 14.30 Suomen aikaa. Suomi on toisessa korissa, lue siitä tarkemmin täältä.

Helmarit matkaa maanantaina 25.2. perinteiseen Cyprus cupiin ja joukkue on julkaistu, siitä tarkemmin täällä.