Takaisin
4.10.2018 klo 13.03

Helmarit avasi Kiinan turnauksen voitolla

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

Naisten A-maajoukkue sai hyvän alun Kiinan kansainväliseen turnaukseen, kun Thaimaa kaatui avausottelussa Yongchanissa maalein 3-1 (2-1).

Suomi aloitti ottelun erittäin vahvasti ja otti pelin haltuunsa alusta saakka. Jo toisella peliminuutilla pallo pelattiin Thaimaan rangaistusalueelle ja siitä edelleen takaviistoon Eveliina Summaselle, joka laukoi ja pallo painui pienen kimmokkeen kautta verkon perukoille.

Lisää seurasi vain muutama minuutti myöhemmin. Todella hienon yhdistelmän päätteeksi Ria Öling pamautti Helmarit jo kahden maalin johtoon.

- Alku oli meiltä todella hyvä, Pystyimme voittamaan palloja jo ylhäällä. Ria Öling vähän alempana ja Linda Sällström kärjessä pelasivat erittäin hyvin. He pystyivät pitämään palloa myös keskenään ja luomaan paikkoja, päävalmentaja Anna Signeul kiitteli.

- Kaikki pelaajat tekivät lujasti töitä, liikkuivat ja liikuttivat palloa nopeasti. Jokainen oli vahvasti mukana pelissä ja teki oikeita ratkaisuja. Thaimaa ei ole huono joukkue, mutta saimme heidät näyttämään etenkin puolustuksessa huonoilta.

Avausjakson puolivälissä Helmareiden aktiivinen ote hiukan hiipui ja tämä näkyi nopeasti myös tulostaululla, kun Thaimaa kavensi avausjakson puolivälin jälkeen Rattikan Thongsombutin osumalla.

- Päästimme vähän turhaan vastustajan takaisin mukaan peliin, Signeul harmitteli.

Tuija Hyyryselle 100. A-maaottelu

Tauko vietettiin 1-2-numeroissa ja tauolla tehtiin sitten suomalaista jalkapallohistoriaa, kun Tuija Hyyrynen vaihdettiin kentälle tasan sadanteen A-maaotteluunsa. Hyyrynen juhli asianmukaisesti tuoden lisää vauhtia oikealla laidalle ja rakensi myös reilun tunnin pelin jälkeen ottelun ratkaisseen Suomen kolmannen osuman.

Hyyrynen nousi laidallaan vahvasti päätyyn saakka ja syötti taaksepäin Ölingille, joka pamautti ottelun toisen maalinsa ja loppulukemat 1-3.

- Tuija oli todella erinomainen ja millainen tapa juhlia sadatta maaotteluaan vielä syöttämällä maali, Signeul iloitsi.

- Tuijan lisäksi muutkin pelaajat toivat vaihdosta tullessaan lisää energiaa kentälle. Meillä oli monia pelaajia, jotka ovat viime aikoina pelanneet vähemmän ja oli hienoa nähdä kaikkien onnistuvan kentällä.

Erikseen päävalmentaja nosti esille A-maajoukkuedebyyttinsä tehneen maalivahdin Anna Tammisen.

- En epäröinyt lainkaan laittaa häntä avaukseen ja hän pelasi hienon debyytin yhdestä maalista huolimatta. Hän pelasi vahvuuksillaan, eikä yrittänyt mitään ylimääräistä, vaan esiintyi erittäin rauhallisesti.

Signeul korosti, että Thaimaata ei vastustajana pidä lainkaan aliarvioida ja voitto oli hyvä suoritus.

- Olemme todella tyytyväisiä voittoon. Thaimaa ei varmasti ole samaa tasoa kuin Espanja tai Itävalta, jotka kohtasimme karsinnoissa, mutta silti hyvä ja vauhdikas joukkue.

Helmarit kohtaa turnauksen toisessa ottelussaan emäntämaa Kiinan lauantaina.

- Olemme jo nyt päättäneet, että tänään vaihdossa aloittaneet ovat lauantaina avauksessa. Ottelutahti on todella kova ja pelaajat tarvitsevat aikaa palautumiseenkin, Signeul sanoi.

Thaimaa – Suomi 1-3 (1-2)
2. 0-1 Eveliina Summanen
6. 0-2 Ria Öling
24. 1-2 Rattikan Thongsombut
63. 1-3 Öling

Suomen kokoonpano:
23 Anna Tamminen 
2 Elina Myllymäki >> 46. 3 Tuija Hyyrynen 
4 Ria Öling >> 77. 19 Kaisa Collin 
5 Emma Koivisto 
9 Juliette Kemppi 
11 Nora Heroum >> 83. 8 Olga Ahtinen 
16 Anna Westerlund 
17 Sanni Franssi  >> 65. 13 Jenny Danielsson 
18 Linda Sällström 
20 Eveliina Summanen >> 77. 15 Linda Nyman 
22 Tiia Peltonen >> 65. 6 Anna Auvinen 

Vaihdossa:
1 Minna Meriluoto 
12 Paula Myllyoja 
7 Saara Lappalainen 
10 Iina Salmi 
14 Julia Tunturi 
21 Katarina Naumanen