Takaisin
5.3.2020 klo 17.26

Helmarit avasi Cyprus Cupin tasapelillä

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Naisten A-maajoukkue kohtasi Cyprus Cupin avausottelussa torstaina Tshekin ja kamppailu päättyi pistejakoon 1-1 (0-0). Helmareiden maalista vastasi Kaisa Collin.

Suomi aloitti ottelun vahvasti ja painoi pelin Tshekin päätyyn. Tulosta ei parista hyvästä tilanteesta huolimatta tullut, kun selkeät maalipaikat jäivät uupumaan. Ensimmäisen puolikkaan kuluessa Tshekki pääsi vähitellen paremmin peliin mukaan ja loi pitkillä palloilla satunnaisia uhkia Suomen puolustuslinjan taakse. 

Suomi oli erittäin lähellä ottaa johdon 29. minuutilla, kun Eveliina Summanen täräytti kaukaa pallon poikkihirteen. Paikkoja molemmissa päissä nähtiin vielä Summasen laukauksen jälkeenkin, mutta hyvistä tilanteista huolimatta tauolle Larnakassa mentiin maalittomissa lukemissa.

Heti tauon jälkeen Suomi sai kylmän suihkun, kun pallo pomppi kulmatilanteessa epäonnekkaasti oman pelaajan kautta Suomen maaliin ohi vahvasti pelanneen Tinja-Riikka Korpelan. Suomi ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan otti jälleen hallinnan pelistä. Tästä huolimatta maalia ei hyvistäkään paikoista syntynyt. 

69. minuutilla Sanni Franssi pääsi vapaasti keskittämään kuudentoista-alueen sisältä, johon ensimmäisenä ehtineen Eveliina Summasen vetoyritys kimposi vastustajan kautta tyhjään tilaan taka-alueelle. Tästä Kaisa Collin pääsi irtopalloon ja laukoi lopulta tasoituksen upeasti takanurkkaan.

Aivan loppuminuuteilla Tshekillä oli vielä mainio maalipaikka, mutta Korpelan paraatipelastus pelasti Suomen, ja 1-1 jäi ottelun lopputulokseksi.

– Oli tiukka peli, tasapeli on varmasti oikeutettu tulos, Collin totesi ottelun jälkeen.

– Sekava alku, mutta myös vuoden ensimmäinen ottelu. Loppua kohden saimme pidettyä paremmin ja paremmin palloa ja aloimme löytää sitä omaa peliä. 

Myös Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul osasi olla tyytyväinen ottelun kokonaiskuvaan, vaikka tietyillä osa-alueille jäi parannettavan varaa.

– Mielestäni pystymme nyt paremmin kontrolloimaan otteluita niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan. Välillä pakotimme tänään peliä syötöillämme ja menetimme pallon vaarallisilla alueilla. Tästä huolimatta olen iloinen ottelun kulusta ja joukkueen suorituksesta.

Tshekki – Suomi 1-1 (0-0)
49. 1-0 
69. 1-1 Kaisa Collin

Helmareiden kokoonpano:
Tinja-Riikka Korpela (C)
Emma Koivisto 
Natalia Kuikka 
Anna Westerlund 
Nora Heroum 
Heidi Kollanen >> 79. Linda Nyman 
Eveliina Summanen 
Emmi Alanen 
Sanni Franssi 
Kaisa Collin >> 91. Juliette Kemppi 
Ria Öling 

Vaihdossa:
Paula Myllyoja 
Anna Tamminen 
Anna Auvinen  
Elli Pikkujämsä 
Nea Lehtola
Julia Tunturi
Iina Salmi 
Adelina Engman 
Linda Sällström

Katso Kaisa Collinin haastattelu >>

Katso Anna Signeulin haastattelu >>