Helmarit aloitti Kypros cupin tasapelillä Etelä-Afrikkaa vastaan

Naisten majoukkue kohtasi Kypros cupin avausottelussa kesän MM-kisoihin valmistautuvan Etelä-Afrikan ja lopputulokseksi kirjattiin värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-2 (0-0). Suomen maaleista vastasivat Juliette Kemppi ja Adelina Engman.

Suomi avasi pelin terävästi ja sai ensimmäisen paikan heti ensimmäisellä minuutilla. Adelina Engman pommitti boksin ulkopuolelta vähän ohi etukulmasta.

Suomi ei päästänyt ensimmäisen kymmenen minuutin aikana vastustajaa yli puolen kentän. Nora Heroumin kaukolaukaus painui yli maalin ja hetkeä myöhemmin Natalia Kuikan vapaapotku osui muuriin. Etelä-Afrikka vetäytyi omalle alueelle, mutta Suomenkin murtautuminen boksiin oli vaikeaa.

Etelä-Afrikka sai ensimmäisen maalipaikkansa 26. minuutilla, mutta pusku putosi maalin katolle. Heti perään Kuikka täräytti kaukolaukauksen reilusti yli maalin. Seuraavaksi vastustaja pelasi pitkän pallon Suomen puolustuksen selustaan ja Rhoda Mulaudzi pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus painui reilusti ohi maalin.

Helmarit sai toiseen puoliaikaan loistoalun. Katarina Naumanen tarjoili 49. minuutilla matalan pallon luukulle ja Juliette Kemppi viimeisteli pallon maaliin. Anna Westerlund avasi pian tämän jälkeen pitkänä ja Linda Sällström oli mukana. Hyökkääjä puski pallon maaliin ja törmäsi samaan aikaan palloa tavoitelleen maalivahdin kanssa. Tuomari hylkäsi osuman.

Tauolle kentälle vaihdettu maalivahti Paula Myllyoja venyi toisessa päässä jalkatorjuntaan. Tunnin kohdalla toisella puoliajalla alkanut sade yltyi niin kovaksi, että joukkueet lähetettiin hetkeksi pukuhuoneisiin. Ottelu pääsi onneksi jatkumaan melko pian. Ria Öling pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta pienestä kulmasta lähtenyt kuti jäi sivuverkkoon.

Helmarit sai hyvän hässäkän Etelä-Afrikan maalille 72. minuutilla, mutta kukaan ei päässyt viimeistelemään puoliksi tyhjään maaliin. Etelä-Afrikan vastahyökkäyksen päätteeksi Myllyoja torjui komeasti etukulmasta. Etelä-Afrikka pääsi tasoittamaan, kun Leandra Smeda laukoi rangaistuspotkun onnistuneesti verkon perukoille.

Suomi siirtyi upealla tavalla uudestaan johtoon 77. minuutilla, kun Engman ampui pallon kierteisenä boksin nurkalta takakulmaan. Etelä-Afrikka kuitenkin tasoitti jälleen 83. minuutilla. Hieno yksilösuoritus Thembi Kgatlanalta, joka eteni laidalta keskustaan ja ampui etuylänurkkaan.

Tuija Hyyrynen ja Heidi Kollanen eivät olleet sairastumisten vuoksi kokoonpanossa. Suomi jatkaa turnausta perjantaina Tshekkiä vastaan. Päivän ottelukooste ja kommentteja tulossa myöhemmin.

Etelä-Afrikka - Suomi 2-2 (0-0)

49’ 0-1 Juliette Kemppi

70’ 1-1 Leandra Smeda

77’ 1-2 Adelina Engman

83’ 2-2 Thembi Kgatlana