Takaisin
4.3.2019 klo 20.58

Helmareille niukka tappio Pohjois-Koreaa vastaan

Jaa:

Katso video

Naisten maajoukkue kärsi Pohjois-Korealle Kypros cupin lohkovaiheen päätöspelissä 0-1 (0-1)-tappion.

Pohjois-Korea oli voittanut Tshekin 4-2 ja Etelä-Afrikan 4-1. Suomi pelasi Etelä-Afrikan kanssa 2-2 ja kärsi Tshekille 1-2-tappion. 

 

Suomi pelasi tappiosta huolimatta Pohjois-Koreaa vastaan turnauksen parhaan ottelunsa. Päävalmentaja Anna Signeul kehui joukkueen tekemistä etenkin puolustussuuntaan, mutta myös hyökkäyspäässä luotiin tarvittavat paikat maalintekoon. Viimeistelyssä ei kuitenkaan onnistuttu.

 

- On todella sääli, ettemme saaneet tästä tulosta. Pelasimme hyvin ja taistelimme joka puolella kenttää. Rakensimme viisi selkeää maalipaikkaa, Signeul kommentoi.

 

Pohjois-Korea viimeisteli 1-0-voittomaalinsa 45. minuutilla, juuri ennen taukovihellystä vapaapotkusta maalin yläkulmaan. Maalivahti Anna Tamminen jäi laukauksessa vaille mahdollisuuksia. Suomelta maalintekoa pääsivät yrittämään muun muassa Linda Sällström ja Olga Ahtinen, mutta tuloksetta.

 

- Pohjois-Korea on vahva joukkue, olen ylpeä joukkueestamme. Pelissä oli kova tempo ja vaikka pettymys on nyt suuri, niin tämä palvelee meitä tulevaisuudessa. Muun muassa ensimmäisen ottelunsa täällä pelannut Tuija (Hyyrynen) oli todella hyvä.

 

Turnauksen sijoitusottelut pelataan keskiviikkona 6.3. Suomi kohtaa klo 11 Etelä-Afrikan. Ottelukooste päivän pelistä löytyy artikkelikuvan kautta.

 

Suomi-Pohjois-Korea 0-1 (0-1)

45’ 0-1 Jon Yun So

 

Suomen kokoonpano:

12 Anna Tamminen 

4 Ria Öling ->> 89. 9 Juliette Kemppi

3 Tuija Hyyrynen

5 Emma Koivisto

7 Adelina Engman ->> 81. 20 Eveliina Summanen 

8 Olga Ahtinen

14 Julia Tunturi ->> 90. 13 Jenny Danielsson

15 Natalia Kuikka

16 Anna Westerlund

17 Sanni Franssi

18 Linda Sällström (C)

 

Vaihdossa:

1 Paula Myllyoja

2 Elli Pikkujämsä

6 Anna Auvinen

11 Nora Heroum

10 Iina Salmi

19 Saara Lappalainen

21 Katarina Naumanen