Takaisin
21.2.2019 klo 15.16

Helmareille mielenkiintoinen lohko EM-karsintoihin

Jaa:

Karsintalohkot naisten kesän 2021 EM-lopputurnaukseen arvottiin Sveitsin Nyonissa torstaina 21.2.

Suomi arvottiin lohkoon E yhdessä Skotlannin, Portugalin, Albanian ja Kyproksen kanssa.

Päävalmentaja Anna Signeulille arpaonni oli varsin tunteikas, sillä hän valmensi Skotlantia ennen Suomeen tuloaan peräti 12 vuoden ajan ja vei maan ensimmäistä kertaa naisten arvoturnaukseen. 

- Tämä on mielenkiintoinen lohko. Oli meille erittäin hyvä, että vältimme ykköskorista Espanjan. Skotlanti on minulle ”surullinen” vastus. Olen toki aiemmin Skotlannin valmentajana kohdannut Ruotsinkin, mutta Skotlanti on todella hyvä joukkue, Signeul kommentoi.

- Kävin katsomassa Chelsean ja Bristolin välisen ottelun ja kentän paras oli Skotlannin maajoukkuepelaaja Erin Cuthbert (syntynyt 1998). Kim Little taas on yksi maailman parhaista pelaajista. Monet heistä pelaavat Englannin pääsarjassa, johon panostetaan koko ajan enemmän ja enemmän. On mielenkiintoista seurata Skotlantia MM-kisoissa. 

Haastavimmaksi arpaonneksi Signeul nostaa Portugalin. Suomi kohtasi Portugalin edellisissä EM-karsinnoissa ja pelasi kotona maalittoman tasapelin, mutta kärsi vieraissa karvaan 2-3-tappion. Albaniaa ja Kyprosta Suomi ei ole naisten A-maajoukkuetasolla kohdannut aiemmin. 

- Portugali on todella vahva joukkue ja varmasti paras kolmoskorista. Monet halusivat välttää heidät, joten se oli epäonnekasta. Kyproksesta tiedän hieman, sillä yksi Skotlannin maajoukkuepelaaja pelaa siellä seurajoukkueessa. Albaniasta tiedämme Lavdie Begollin, joka on pelannut Naisten Liigaa JyPK:ssä. 

- Meillä on lohkossa kolme maata, joissa voi olla todella kuumat olosuhteet. Se on tärkeä ottaa huomioon. Onnistuimme viime karsinnoissa Serbiaa vastaan hyvin, vaikka oli todella kuuma. Vain minulla oli ottelun jälkeen vaikeuksia pysyä kunnossa. Se oli kova peli, Signeul nauraa.

Kapteeni Tinja-Riikka Korpela ja hyökkääjä Linda Sällström ottivat lohkon mielenkiinnolla vastaan.

- Skotlanti ei ole ennakkoon ajateltuna vaikeimmasta päästä ykköskorin joukkueista, toki kyseessä on kova joukkue, joiden otteita päästään seuraamaan kesän MM-kisoissa. Portugali on yksi kovimmista kolmoskorista. Muistan kirvelevät pistemenetykset heitä vastaan karsinnoissa vuonna 2016. Nyt otetaan revanssi! Albania ja Kypros ovat jopa minulle täysin uusia tuttavuuksia. Uskon, että tulee olemaan tasainen lohko, Korpela kommentoi.

- Hyvillä fiiliksillä kohti alkavia karsintoja! Vaikka vältettiin ykköskorin kovimmat maat, niin kolmoskorin Portugali oli ehkä sen korin kovin vastustaja ja pudotti meidät viimeksi kisoista. Kiva saada mahdollisuus revanssiin. Onneksi ei tarvitse näissä karsinnoissa pelata enää Espanjaa vastaan, se on alkanut jo kyllästyttämään, Sällström heitti.

Suomen otteluohjelma EM-karsinnoissa:
2.9.2019 Albania-Suomi
8.10.2019 Suomi-Albania
7.11.2019 Suomi-Kypros
12.11.2019 Portugali-Suomi
10.4.2020 Suomi-Portugali
14.4.2020 Kypros-Suomi
9.6.2020 Suomi-Skotlanti
22.9.2020 Skotlanti-Suomi