Helmareille jälleen maaleja seurajoukkueissaan kv-kentillä

Emma Koivisto pääsi juhlimaan viikonloppuna Ruotsin Damallsvenskanin hopeamitalia. Linda Sällström, Julia Tunturi ja Sanni Franssi puolestaan onnistuivat seuroissaan maalinteossa.

Ruotsin pääsarja saatiin päätökseen lauantaina ja mestaruuden vei Piteå. Emma Koivisto urakoi 69 minuuttia, kun Kopperbergs/Göteborg kaatoi Rosengårdin 4-2 ja voitti näin hopeaa ja sai paikan ensi kauden Mestarien liigaan. Rosengård sijoittui pronssille.

Toisessa päässä sarjataulukkoa Emmi Alasen Vittsjö ja Eveliina Parikan ja Kreeta-Liisa Yli-Säntin Limhamn Bunkeflo onnistuivat säilyttämään sarjapaikkansa. Ensin maininttu voitti päätöskierroksella Hammarbyn 3-0 ja toinen Djurgårdenin 1-0.

Julia Tunturi teki maalin ja pelasi täydet minuutit, kun Eskilstuna United voitti Kalmarin 4-1. Myös Tia Hälinen pelasi koko ottelun. Eskilstuna sijoittui kuudenneksi.

Norjassa pelattiin viimeistä edellinen kierros. Mestaruuden hyvissä ajoin varmistanut Lillestrøm jäi vieraissa maalittomaan tasapeliin Sandvikenin kanssa. Anna Westerlund pelasi täydet minuutit. Vaikean kauden tahkonnut Grand Bodø otti iloisen 1-0-voiton Lynistä ja Siiri Välimaa torjui omiensa maalilla. Joukkue tippuu ensi kaudeksi sarjaporrasta alaspäin.

Tanskassa Sanni Franssi teki jälleen maalin ja urakoi 90-minuuttisen, kun Fortuna Hjørring voitti Kolding Q:n 2-1. Olga Ahtinen pelasi 70 minuuttia, jolloin hänet vaihdettiin Ria Ölingiin, kun Brøndby voitti BSF:n 2-0.

Linda Sällströmin huima viressä Ranskassa jatkuu. Lauantaina Helmareiden hyökkääjä viimeisteli Paris FC:n ensimmäisen ja viimeisen osuman, kun joukkue kaatoi Bordeauxin 5-0. Italiassa AC Milan jatkaa sarjakärjessä, kun Verona kaatui sunnuntaina 1-0-lukemin. Nora Heroum pelasi täydet minuutit. Tuija Hyyrynen pelasi niin ikään 90-minuuttisen, kun Juventus tasasi pisteet Atalantan kanssa 1-1-tuloksella.

Englannissa Chelsea voitti Liverpoolin 1-0 ja  Adelina Engman vaihdettiin kentälle 87. minuutilla. Juliette Kemppi pelasi reilun tunnin, kun Bristol City kärsi sarjakärki Arsenalille 0-4-tappion.

Mestarien liigan pudotuspelit jatkuvat keskiviikkona. Vuorossa on toiset ja ratkaisevat ottelut ja panoksena paikka kahdeksan parhaan joukkoon. Ahtisen ja Ölingin Brøndby emännöi Westerlundin Lillestrømiä jännittävässä lähtötilanteessa 1-1.

Iina Salmen Ajax lähtee vierasotteluun 0-4-tappioasemasta hallitsevaa mestaria Lyonia vastaan. Engmanin Chelsea voitti Fiorentinan avausosassa 1-0 ja nyt on vuorossa vierasottelu.