Helmareilla vahva viikko Ruotsissa

Helmari-pelaajien pelit Ruotsissa jatkuivat menneellä viikolla kahdella kierroksella. Jutta Rantala, Kaisa Collin, Julia Tunturi, Emma Koivisto ja Jenny Danielsson onnistuivat maalinteossa.

Koiviston ja Natalia Kuikan Kopparsberg/Göteborg FC mennyt viikko oli menestyksekäs, sillä joukkue nousi Damallsvenskanin kärkeen napatessaan kahdesta kärkiottelusta yhteensä neljä pistettä.

Viikolla Koivisto teki Kopparsberg/Göteborg FC:lle tärkeän maalin 1-1-tasapelissä vastaan Damallsvenskanin kärkiottelussa Rosengårdia. Koivisto pelasi koko ottelun ja Natalia Kuikka kirjautti 79 minuuttia. Maanantaina Kopparsberg/Göteborg FC nousi sarjakärkeen kaadettuaan Olga Ahtisen Linköpingin 2-0. Koivisto ja Kuikka pelasivat koko pelin, mutta Ahtinen ikävä kyllä loukkaantui ja joutui jättämään kentän 41. minuutilla.

Linköping voitti aiemmin viikolla Örebron 1-0. Ahtinen pelasi tuttuun tapaan täydet minuutit ja Örebron riveissä Elli Pikkujämsä ja Heidi Kollanen urakoivat niin ikään koko pelin. Örebro hävisi myös viikonlopun ottelunsa taivuttuaan kotonaan Vittsjölle 1-2. Suomalaiskaksikko viihtyi kentällä jälleen koko pelin.

Keskiviikkona Rantala iski Kristianstadin kolmannen maalin 3-1-voitossa Piteåsta. Rantala pelasi koko ottelun ja joukkuekaveri Eveliina Summanen oli avauskokoonpanossa tullen vaihtoon 78. minuutilla. Viikonloppuna Kristianstad tasasi pisteet Umeå IK:n kanssa 1-1-numeroin ja molemmat suomalaiset pelasivat koko ottelun.

Collin teki viikolla osuman Eskilstuna Unitedille, mutta se jäi laihaksi lohduksi, kun Eskilstuna United hävisi Djurgårdenille 1-2. Collin tuli tauolla vaihdosta kentälle ja Tunturi pääsi tositoimiin 79. minuutilla. Viikon toisessa pelissä maanantaina oli Tunturin vuoro onnistua maalinteossa, mutta jälleen Eskilstuna hävisi – tällä kertaa Uppsalalle 1-3. Tunturi pelasi koko pelin ja Collin tuli vaihtoon 71. minuutilla.

Ria Ölingin Växjö taisteli maukkaan pisteen noustuaan kahden maalin takaa-ajoasemasta 2-2-tasapeliin Umeå IK:ta vastaan viikolla. Växjö voitti viikonloppuna Djurgårdenin 1-0. Öling pelasi viikon molemmissa otteluissa täydet minuutit ja Emmi Alanen oli mukana Djurgården-voitossa.

Elitettanissa Jenny Danielsson onnistui maalinteossa, kun AIK otti jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Kvarnsveden 2-0. AIK jatkaa Elitettanin kärjessä puhtaalla pelillä.