Takaisin
6.12.2021 klo 12.55

Helmareilla useita sopimusuutisia

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Vaikka monet sarjat ovat talvitauolla, niin Helmareiden sopimusrintamalta kuuluu useita uutisia.

Espanjassa ja Italiassa pelattiin sarjapelejä viime viikolla. Sanni Franssin Real Sociedad jatkaa vahvasti Espanjassa voitettuaan Madridin 2-1 (1-0). Franssi otettiin viimeisellä minuutilla vaihtoon. Real Sociedad on sarjassa toisena.

Iina Salmi oli Valencian avauskokoonpanossa, mutta Deportivo Alaves oli kotikentällään vahvempi numeroin 3-1 (0-0). Salmi sai vastuuta 66 minuuttia. Valencia on sarjassa putoajan paikalla sijalla 13.

Sarjaporrasta alempana Paula Myllyoja piti maalinsa puhtaana, kun Espanja voitti Barcelona B:n 1-0. Espanyol on pohjoislohkossa viidentenä.

Italian Serie A:ssa Tuija Hyyrysen Juventus jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan kärkiottelussa Sassuolon 2-0 (0-0). Hyyrynen kirjautti täydet minuutit.

Nora Heroum pääsi juhlimaan Lazion avausvoittoa Hellas Veronan kaadettua 1-0 (0-0). Heroum sai vastuuta koko pelin.

Sampdoria sen sijaan koki kirvelevän 1-2 (0-1)-tappion AS Romalle. Roman voittomaali syntyi lisäajalla Sampdorian oman pelaajan toimesta. Auvinen oli alakerrassa koko pelin.

Uusia sopimuksia

Sopimusrintamalta kuuluu runsaasti uutisia.

Linda Sällström palaa Ruotsiin, kun hän on tehnyt Vittsjön kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen. Paris FC:stä HJK:hon kesällä siirtynyt Sällström edusti Vittsjötä myös kausina 2015-18. Hän on pelannut ulkomailla myös Djurgårdenissa ja Linköpingissä.

Emmi Alanen on sen sijaan tehnyt kahden vuoden sopimuksen Kristianstadin kanssa. Alanen pelasi kolme edelliskautta Växjössä ja sitä edelliset kolme kautta Umeå IK:ssa.

Olga Ahtinen jatkaa Linköpingissä, kun hän on tehnyt seuran kanssa jatkosopimuksen. Ahtinen on pelannut seurassa kaksi kautta ja toimi viime kaudella joukkueen kapteenina.

Adelina Engmanin ura sen sijaan jatkuu Hammarbyn paidassa. Engman siirtyi kesällä Montpellieristä Växjön joukkueeseen, jossa hän pelasi loppukauden. Engman on edustanut ulkomailla lisäksi Kopparberg/Göteborg FC:tä sekä Chelsea FC:tä.

Niin ikään loppukauden Växjössä pelannut Juliette Kemppi siirtyy Damallsvenskaniin nousseen IFK Kalmarin riveihin. Kemppi aloitti kauden London City Lionessesissa, jossa hän vietti kaksi kautta ja siirtyi loppukaudeksi Växjön joukkueeseen. Kemppi on pelannut aiemmin myös AIK:ssa, Norjassa Kolbotnissa sekä Lilleströmissä ja Englannissa Bristol Cityssä.