Takaisin
14.6.2021 klo 19.51

Helmareiden MM-kenraali Venäjää vastaan päättyi tappioon

Jaa:

Ⓒ ÖFB

Helmarit päätti Espanjan leirinsä 0-1-tappioon Venäjää vastaan. Ottelu toimi Helmareiden kenraalina syyskussa käynnistyvään MM-karsintaan.
Viime perjantaina Puolan kanssa 2-2-tasapelin pelanneen Suomen tavoitteena Venäjää vastaan oli pitää puolustusmuoto edellistä ottelua tiiviimpänä ja pystyä kontrolloimaan palloa pidempiä jaksoja.   Päävalmentaja Anna Signeul oli tehnyt vain yhden muutoksen Puola-ottelun avaukseen. Juliette Kemppi aloitti kärjessä Linda Sällströmin sijaan. 

Avausjaksolla Venäjän puolustusmuoto tuotti Helmareille haasteita rakentaa peliä kontrolloidusti ja pallonhallintajaksot jäivät lyhyiksi. Avausjakson parhaimmat tekopaikat olivat vähissä, mutta Kemppi pääsi kahteen otteeseen puolittain läpi ja Emma Koiviston pusku kävi lähes maaliviivalla, mutta
 Tatyana Shcherbakin suojelema Venäjän maali säilyi koskemattomana.

Toisen jakson Suomi aloitti terävästi ja vyörytti hyökkäyksiään kohti Venäjän päätyä. Pallokontrolli siirtyi selkeästi Suomelle. 

56. minuutilla kuin varkain Venäjälle aukesi kuitenkin vaarallinen tilanne, mutta Paula Myllyoja torjui upeasti Alsu Abdullinan viimeistely-yrityksen.

Vain muutamia minuutteja myöhemmin Venäjä eteni vaarallisesti Suomen boksiin ja siirtyi ottelussa 1-0-johtoon Nadezhda Smirnovan viimeistellessä tyylikkäästi pienehköstä kulmasta aivan maalin kattoon.

Suomen painostuksesta huolimatta Venäjän tiivis puolustus piti loppuun saakka, ja enempää maaleja ei ottelussa nähty. Pientä iloa toi kuitenkin Rovaniemen Palloseuran kasvatin Vilma Koiviston (s. 2002) A-maajoukkuedebyytti. 

- Pystyimme pitämään palloa paremmin ja pidempiä aikoja kuin Puolaa vastaan. Hyvin pelasimme laidoilta itsemme paikoille, mutta viimeisen kolmanneksen ratkaisuja pitää vielä treenata lisää, hyökkääjä Kaisa Collin pohti.

Collinilla oli selvät sävelet siihen, mitä ottaa tästä pelistä mukaan syyskuussa käynnistyvään MM-karsintaan. 

- Keskikentän ja puolustuksen moottorinelikon, Westerlundin, Kuikan, Alasen ja Summasen. Sitä on ihana katsoa, kun he pelaavat yhdessä nelikkona ja myllyttävät peliä, Collin kehui. 

Päävalmentaja Anna Signeul harmitteli tappiota, mutta katsoi tuloksen taakse. Hän näki Espanjan leirin sekä huhtikuussa pelatun maaottelun Itävaltaa vastaan äärimmäisen tärkeinä oppimiskokemuksina ja osana valmistautumista tulevaisuuteen. 

- Nämä ottelut ovat korvaamattomia kokemuksia pelaajille. EM-karsinnan päätöksestä MM-karsinnan alkuun on hyvin vähän aikaa, ja väliin mahtuvat kolme valmistautumisottelua ovat olleet äärimmäisen tärkeitä ja olemme saaneet harjoitella ja viettää aikaa yhdessä. Pelaajat ja joukkue ovat hyvässä tilanteessa, Signeul totesi.

Helmareiden MM-karsinta käynnistyy 21. syyskuuta kotiottelulla Slovakiaa vastaan.

Suomi-Venäjä 0-1 (0-0)

0-1 Nadezha Smirnova '60

Kokoonpano:

1 Paula Myllyoja
4 Ria Öling ('90 Vilma Koivisto)
5 Emma Koivisto 
7 Adelina Engman (’85 Jenny Danielsson)
9 Juliette Kemppi (´74 Kaisa Collin)
10 Emmi Alanen  (C)
11 Nora Heroum (’74 Jutta Rantala)
15 Natalia Kuikka
16 Anna Westerlund 
17 Sanni Franssi (’74 Linda Sällström)
20 Eveliina Summanen (’85 Olga Ahtinen)