Helmareiden MM-karsinta päättyi tappioon Itävallassa

Helmareiden urakka MM-karsinnoissa päättyi tiistaina Wiener Neustadtissa tappioon. Itävalta paukutti taululle 4-1 (2-1) -voittonumerot. Tuloksen myötä Suomen loppusijoitus MM-karsintalohkossa on kolmas Espanjan ja Itävallan jälkeen.

Suomi joutui tekemään vaihdon alkuperäiseen avaukseen ennen kuin ottelu ehti alkaa. Emma Koiviston silmäkulma aukesi sen verran pahasti alkuverryttelyssä, ettei hän voinut pelata. Puolustajan paikan otti Tia Hälinen

Itävalta loi ensi minuuteilla muutamia tilanteita. Sarah Zadrazil laukoi seitsemännellä minuutilla, mutta Minna Meriluoto torjui varmasti. Itävalta siirtyi 14. minuutilla 1-0-johtoon. Nicole Billa murtautui boksiin ja laukoi Anna Westerlundin blokkausyrityksestä huolimatta pallon etukulmasta maaliin.

Westerlund katkaisi seuraavaksi ensin Billan kuljetuksen maalia kohden ja blokkasi vielä seuraavassa tilanteessa hänen laukauksensa kulmaksi. Westerlund purki myös kulmapotkun. Pallo oli lähellä vilahtaa Suomen maaliin vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta meni vielä tällä kertaa ohi oikeasta alakulmasta.

Billa laukoi tulisesti reilun puolen tunnin kohdalla, mutta Meriluoto venyi upeaan torjuntaan.  Sarah Zadrazil jatkoi kuitenkin seuranneen Laura Feiersingerin kulman maaliin ja Itävalta johti 2-0. Suomi kavensi juuri ennen taukoa tyylikkään hyökkäyksen päätteeksi. Eveliina Summanen katkaisi Itävallan pelin keskialueella ja käynnisti tilanteen. Pallo pelattiin muutaman pelaajan kautta vasemmalle laitaan Sanni Franssille, joka laittoi maalille erinomaisen matalan pallon. Sällström viimeisteli yhdellä kosketuksella.

Itävalta jatkoi kuitenkin maalintekoa heti 49. minuutilla. Pallo pyöri vasemmalta lähteneen keskityksen jälkeen Suomen maalin edessä ja Viktoria Pinther pääsi laukomaan 3-1-lukemat. Kotijoukkue kasvatti johtoaan 68. minuutilla. Billa oli karannut suomalaistoppareiden väliin, otti oikealta pelatun pallon haltuun ja viimeisteli hallitusti 4-1-lukemat.

Suomi sai hyvästä paikasta vapaapotkun 74. minuutilla ja Tuija Hyyrynen laukoi vaarallisesti kohti alakulmaa. Itävallan maalivahti sai kuitenkin torjuttua yrityksen.

Katso päävalmentaja Anna Signeulin ja Anna Westerlundin haastattelut Huu-tv:stä. Ottelukoosteen löydät artikkelikuvan kautta.

Itävalta - Suomi 4-1 (2-1)
13. 1-0 Nicole Billa
34. 2-0 Sarah Zadrazil
45. 2-1 Linda Sällström
49. 3-1 Viktoria Pinther