Takaisin
6.5.2019 klo 15.05

Heidi Pihlajasta naisten jalkapallon kehityspäällikkö

Jaa:

Osana Seurojen Palloliitto -kehityshanketta naisten jalkapallon kehityspäälliköksi on valittu kauppatieteiden maisteri Heidi Pihlaja

Pihlaja, 30, siirtyy Palloliittoon kaupalliselta alalta, missä on työskennellyt liikkeenjohdon konsultoinnin parissa Talent Vectialla sekä viimeksi liiketoiminnan kehittämisen tehtävissä Ylvalla.

Pihlajalla on takanaan mittava pelaajaura niin maajoukkueessa kuin Naisten Liigassa. Ilveksen kasvatti on voittanut PK-35 Vantaan riveissä kolme Suomen mestaruutta.

Kesäkuun alussa kehityspäällikkönä aloittavan Pihlajan tehtäviin kuuluu naisten jalkapallon kehitystyön lisäksi erityisesti Naisten Liigan toiminnan kehitys - yhteisten rakenteiden luominen ja vahvistaminen, toiminnan kaupallistaminen sekä siihen liittyvän strategiatyön johtaminen ja toimeenpano.

- Hienoa, että pystymme nyt Suomessakin tarttumaan myös kaupallisen puolen jalostamiseen. Keskeistä tehtävässä on toimintaprosessien kehittäminen yhteistyössä seurojen kanssa. Näin tuemme seurojen toimintaedellytyksiä pitkällä tähtäimellä ja parannamme suomalaisen jalkapallon mahdollisuuksia pysyä mukana kansainvälisessä kilpailussa. 

- Suomessa urheilullisella puolella tehty pitkäjänteinen työ näkyy jo nyt tyttömaajoukkueiden hyvinä tuloksina. Ensi kesänä Ranskassa pelattavat MM-kisat tulee olemaan eräänlainen naisten jalkapallon leimahduspiste, ja on tärkeää, että myös Suomessa olemme tässä kansainvälisessä kehityksessä mukana, Pihlaja sanoo. 

Pihlaja vastaa jatkossa Naisten Liigan brändin kehittämisestä sekä siihen liittyvien kumppanuuksien hankkimisesta ja asiakkuuksien hoitamisesta. Pihlajan johdolla Palloliitossa panostetaan Naisten Liigan kaupallisen näkyvyyden ja houkuttelevuuden kehittämiseen. 

- Haluamme tuoda jalkapallon hyviä puolia voimakkaammin esille, jotta voimme kasvattaa tyttöjen ja naisten harrastajamääriä ja sitä kautta myös seurojen toimintaedellytyksiä. 

Pihlaja toimi valmentajana HJK:n valmennustiimissä kausilla 2016-2018. Pihlaja on kuulunut pelaajauransa aikana Jalkapallon Pelaajayhdistyksen hallitukseen ja viime talvena hänet valittiin HJK ry:n ja Naisten Liigan hallitukseen. Uuden tehtävänsä myötä hän jättäytyy luottamustoimista sivuun.

- Osaamiseni kaupalliselta alalta, kokemukseni Naisten Liigasta pelaajana, valmentajana ja luottamustehtävissä auttaa minua ymmärtämään toimintaympäristön haasteet, mutta samaan aikaan tunnen myös sen mahdollisuudet. On erittäin hedelmällinen ajankohta lähteä kehittämään tyttöjen ja naisten jalkapallon toiminta- ja menestysmahdollisuuksia, Pihlaja sanoo. 

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande painottaa tehtävän merkitystä.

- Naisten jalkapallon kehityspäällikön positio on meille äärimmäisen tärkeä, koska naisten jalkapallossa kytenyt potentiaali on realisoitumassa kansainvälisesti konkreettiseksi kasvuksi. Sitä meidän tulee yhteistyössä Naisten Liigan seurojen kanssa ehdottomasti tukea myös täällä Suomessa. Seurojen toimintaedellytysten tukeminen on kestävä tie menestykseen.

- Heidin kaupallinen koulutus, työkokemus, persoonallisuus ja osaaminen osuvat juuri tähän tehtävään ja olemme todella tyytyväisiä saadessamme hänet mukaan rakentamaan entistä vahvempaa Palloliittoa, Casagrande taustoittaa valintaa.