Heidi Kollanen osui kahdesti Ruotsin cupissa – Tuija Hyyrysen maalitili auki Juventuksessa

Helmaripelaajat availivat urakalla maalitilejään heti Ruotsin cupin avauskierroksella viime viikonloppuna. Juventuksen Tuija Hyyrynen teki puolestaan ensimmäisen maalinsa Italian Serie A:ssa.

Helmareiden viime viikko eurokentillä käynnistyi otteluiden muodossa jo maanantaina, kun Englannissa pelattiin cupin otteluita. Tinja-Riikka Korpela piti Evertonin maalilla nollan, kun liverpoolilaiset voittivat Bristol Cityn 5-0 FA Cupin 5. kierroksen ottelussa vieraskentällä. Maaliskuun 15. päivä pelattavassa puolivälierässä Everton emännöi Chelseaa, joka voitti maanantaina kotonaan Liverpoolin 1-0. Adelina Engman oli ottelussa Chelsean vaihtopenkillä.

Sunnuntain Superliigan ottelussa Korpela oli lepovuorossa Evertonin kärsiessä 2-3-kotitappion Manchester Unitedia vastaan. Engman seurasi penkiltä Chelsean 3-3-tasapeliin päättyneen kärkiottelun Manchester Cityn vieraana. Englannin Mestaruussarjassa Juliette Kemppi pelasi ensimmäiset 73 minuuttia London City Lionessesin 1-1-tasapeliin päättyneessä paikallisottelussa Crystal Palacea vastaan.

Italian Serie A:ssa viikon suomalaisnimi oli kolmatta kauttaan Juventuksessa pelaava Tuija Hyyrynen, joka teki ensimmäisen maalinsa italialaisseuran paidassa lauantaina. 1-0-maali Hellas Veronan verkkoon jäi myös ottelun voittomaaliksi Juventuksen jatkaessa tappiotonta kauttaan 4-0-kotivoiton siivittämänä. Hyyrynen tuli vaihtoon 83. minuutilla. Serie A:n ”suomalaisseurat” Inter Milano ja Pink Bari jakoivat pisteet 2-2-tasatuloksella. Anna Auvinen pelasi Interin puolustuksessa koko ottelun, Linda Nyman tuli sinimustien keskikentältä vaihtoon 85. minuutilla. Paula Myllyoja torjui tuttuun tapaan Barin maalilla ja hyökkääjä Henna Honkanen otettiin vaihtoon lisäajalla.

Ranskan liigassa Linda Sällström tuli vaihdosta kentälle 57. minuutilla Paris FC:n maalittomaan 0-0-tasapeliin päättyneessä kotiottelussa Stade de Reimsia vastaan.

Iina Salmi pelasi täydet minuutit Ajaxin 0-1-tappioon päättyneessä Hollannin liigacupin 3. kierroksen 1. osaottelussa ADO Den Haagia vastaan. Toinen osaottelu pelataan perjantaina 28. helmikuuta Haagissa.

Ruotsin kentillä pelattiin kauden ensimmäiset kilpailulliset ottelut Ruotsin cupissa. Sunnuntain otteluissa neljä Helmarien pelaaja kirjasi nimensä maalintekijätilastoihin. KIF Örebron Heidi Kollanen osui kahdesti 4-1-vierasvoitossa Mallabackens IF:stä. Täksi kaudeksi Örebrohon siirtynyt Elli Pikkujämsä tuli vaihdosta kentälle 60 minuutilla. Emma Koiviston ja Natalia Kuikan Göterborg FC otti 3-1-voiton Olga Ahtisen Linköpings FC:stä. Koivistolle ja Kuikalle kirjattiin täydet minuutit ja maali kummallekin, varoituksen tilastoihinsa saanut Ahtinen pelasi ensimmäiset 65 minuuttia. Emmi Alanen teki Växjön 1-1-tasoituksen samaan tulokseen päättyneessä ottelussa Vittsjötä vastaan. Ria Öling pelasi täydet minuutit Växjön paidassa.  Piteå IF:n 17-vuotias Vilma Koivisto tuli vaihdosta kentälle 80. minuutilla 4-0-voittoon päättyneessä kotiottelussa IK Uppsalaa vastaan.

Lauantain otteluissa Eskilstuna Unitedin Kaisa Collin pelasi 90 minuuttia ja Julia Tunturi ensimmäiset 77 minuuttia 1-0-voittoon päättyneessä ottelussa Umeå IK:ta vastaan. Kristianstads DFF voitti IS Halmian vieraissa tennislukemin 6-0. Kristianstadiin täksi kaudeksi siirtynyt Naisten Liigan viime kauden maalikuningatar Jutta Rantala pelasi täydet 90 minuuttia, Eveliina Summanen tuli vaihtoon 66. minuutilla. Rantalan tapaan vastikään Ruotsiin siirtynyt maalivahti Milla-Maj Majasaari torjui AIK:n maalilla 2-4-tappioon päättyneessä ottelussa Djurgårdenia vastaan.

Naisten A-maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul julkistaa pelaajavalintansa maaliskuun alussa pelattavaa Cyprus Cupiin tiedotustilaisuudessa tiistaina 25.2. klo 13.00. Tilaisuus näkyy suorana myös Helmareiden Facebook-sivuilla.