Takaisin
7.10.2017 klo 00.12

Hämäläinen arvosti Kroatia-pelin tuloksen korkealle

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Kasper Hämäläinen pelasi täydet minuutit Suomen hyökkäyspäässä perjantai-illan 1-1-vierastasapelissä Kroatiaa vastaan.

Suomen A-maajoukkue venyi perjantaina MM-karsintapelissä Kroatiaa vastaan 1-1-tasapeliin, kun Huuhkajissa debytoinut Pyry Soiri iski sinisissä paidoissa pelanneen vierasjoukkueen tasoihin vasta pelin 90. minuutilla.

Avausjakson perusteella täydet minuutit Suomen laidalla pelannut Kasper Hämäläinen ei osannut odottaa Rijekan vierasmatkalta pistettäkään. Sen verran dominoiva osapuoli Kroatia oli kapteeninsa, keskikentällä peliä jatkuvasti rytmittäneen Luka Modricin johdolla.

- Jos katsoo sitä ensimmäistä puoliaikaa, ensimmäistä puolta tuntia ja sen jälkeen olisi saanut tietää että päättyy 1-1, se olisi ollut aikamoinen lottovoitto. Mutta hyvin pääsimme sisään toisella puoliajalla. Mielestäni meillä oli hyviä paikkoja tehdä maali aikaisemminkin, mutta ei mennyt. Sitten saatiin ihan lopussa, Pyry teki hienon maalin ja taisteltiin loppuun saakka. Hyvä tulos ja ollaan tyytyväisiä, "Kappe" kiteytti.

Suomi pääsi paremmin peliin mukaan Kroatian 57. minuutilla Mario Mandzukicin toimesta tulleen avausmaalin jälkeen. Hämäläisen mukaan pelisysteemi muuttui hiukan siinä vaiheessa, kun Rasmus Schüller tuli pois kentältä ja Teemu Pukki kirmasi hyökkäykseen tuoreilla jaloilla. Tuolloin varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut 20 minuuttia.

- Teemu tuli sisään tuoreilla jaloilla ja ehkä he alkoivat vähän pakittaa kun menivät johtoon. Pääsimme jotenkin mukaan siihen peliin. Saatiin muutama hyvä hyökkäys ja saatiin sitä kautta rakennettua meidän itseluottamusta. Sen jälkeen alkoi peli rullaamaan.

Harvoin tasapeli nousee pelaajien vaakakupissa uran parhaisiin ottelusaavutuksiin. Tässä tapauksessa näin kävi Hämäläisen kohdalla. Vieraspiste Kroatiasta MM-karsinnassa on vahva tulos mille tahansa maalle.

- Kyllä tämä menee ihan minun top viitoseen tuloksissa tietenkin. Jos miettii tuota alkua, millaisessa karusellissa olimme, niin siinä oli usko vähän loppua yhdessä vaiheessa. Jotenkin me vain taistelimme. Onneksi päästimme vain yhden maalin ja tehtiin se (yksi) lopulta. Uskottiin siihen ja tässä sen näkee.

Huuhkajien pelit jatkuvat jo maanantaina 9. lokakuuta Turkkia vastaan Turussa. Ottelu on viimeinen kuluvassa MM-karsinnassa.

- Meillä on nyt hyvä fiilis tämän jälkeen tietenkin. Nyt juhlitaan tätä tasuria, miltä se nyt kuulostaakaan, mutta hyvää tulosta kuitenkin. Huomenna lähdetään keskittymään Turkkiin. Hyvillä fiiliksillä viimeiseen karsintapeliin, Hämäläinen iloitsi.