Takaisin
24.3.2020 klo 09.52

Haku uuteen UEFA GK B -maalivahtivalmentajien koulutukseen avoinna

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Maalivahtivalmentajakoulutukseen on saatu tarpeellinen lisä, kun Suomessa järjestetään tänä vuonna ensi kertaa UEFA GK B -koulutusta.

Uutena alkava koulutus tulee asettumaan selkeään aukkoon kansallisen maalivahtivalmentajakoulutuksen ja UEFA GK A -koulutuksen väliin.

- Aika iso harppaus tuossa kurssien välissä on. Kun UEFA:lla on lisäksi aika selkeät ajatukset siitä, että maalivahtivalmentajien koulutusta on lisättävä roolin ja vaatimusten kasvaessa, niin tälle koulutukselle on selkeä tarve, UEFA GK B -koulutuksesta ja sen sisällöstä Palloliitossa vastaava Eemeli Reponen taustoittaa.

Reponen muistuttaa, että perinteisesti maalivahtivalmennus on keskittynyt yksinomaan maalivahteihin ja ollut pitkälti täysin erillinen osio joukkueen valmennuskokonaisuudessa. Nyt näin ei enää ole ja UEFA GK B vastaa omalta osaltaan nykyajan vaatimuksiin.

- Kurssilla tullaan totta kai käymään läpi paljon maalivahtiasioita. Samalla perehdytään myös kenttäpelaajien konsepteihin ja etenkin maalivahtia lähellä kentällä oleviin pelaajiin. Vahvasti mukana on myös ajatus siitä, kuinka maalivahti vaikuttaa kollektiiviin.

- Tämä on iso lisä koulutuksiin. Maalivahtivalmennuksessa on kaikkineen menty paljon eteenpäin, Reponen sanoo tyytyväisenä.

Reponen näkee kuitenkin, että kehityksen pitää tästä eteenpäinkin olla jatkuvaa.

- Tämä on nyt yksi kurssi lisää ja toivottavasti vielä muitakin tulee. Maalivahtivalmentajakoulutusta viedään nyt lähemmäs muuta valmentajakoulutusta ja jossain vaiheessa varmasti tullaan siihen, että yleisessä valmentajakoulutuksessa on puolestaan mukana myös maalivahtivalmentajakoulutusta, Reponen visioi.

Haku ensimmäiselle UEFA GK B -kurssille on avoinna 31.3.2020 saakka ja kurssi alkaa toukokuussa päättyen lokakuun viimeiseen lähijaksoon. *

Lisätiedot vuoden 2020 UEFA GK B -kurssin vaatimuksista, sisällöstä ja hakemisesta >>

* Päivitetty 24.3.; kurssin aikataulu saattaa muuttua koronavirustilanteen takia.