Takaisin
23.2.2021 klo 08.30

Haku Rovaniemi Football Academyyn on käynnissä

Jaa:

Rovaniemi Football Academy on kotimainen huipputason jalkapalloakatemia, joka tarjoaa tavoitteelliselle pelaajalle tien jalkapallon huipulle opintoja unohtamatta. 

Haku Rovaniemen Palloseuran akatemiajoukkue Rovaniemi Football Academyyn käynnistyi tänään tiistaina 23. helmikuuta. 

RFA on kotimainen huipputason jalkapalloakatemia, joka opintojen ohella tarjoaa tavoitteelliselle pelaajalle tien jalkapallon huipulle.

RFA on osa 2020 käynnistynyttä UEFA Elite Youth Academy -ohjelmaa, jonka tarkoitus on yhdistää opiskelu ammattimaiseen harjoitteluun. RFA:ssa pelaajat pystyvät viimeistelemään lukion opintonsa, valmistumaan ammatilliselta puolelta tai suorittamaan kaksoistutkinnon.

Rovaniemellä toiminnan toteuttavat RoPS sekä Santasport Lapin Urheiluopisto. Myös Palloliitto on mukana ohjelmassa. 

– Pelaajat harjoittelevat, opiskelevat, syövät ja asuvat saman pihapiirin sisällä. Kaikki tarvittava tukitoimineen on lähellä. Pelaajat voivat keskittyä jalkapalloon ja urheilijaksi kasvamiseen opintojensa ohella, RFA:n vastuuvalmentaja Aleksi Tanner kuvailee. 

Huipputason valmennuksessa 

RFA:n käytössä on vahva valmennusryhmä sekä useita tukihenkilöitä ravintovalmennuksesta ja psyykkisestä valmennuksesta opinto-ohjaajiin.

– Meidän harjoitteluympäristömme vertautuu mihin tahansa kotimaiseen toimijaan, Tanner kehuu.

Lisäksi yhteistyö RoPS:n miesten edustusjoukkueen ja SM-sarjaa pelaavien B-poikien kanssa on tiivistä. RFA pelaa itse joukkueena Miesten Kakkosen C-lohkossa. Viime kaudella joukkue ylsi lohkossaan kolmanneksi.

Hakuaika on käynnissä 23.2.–23.3.2021. Tavoitteena on valita vuosittain 3– 4 maajoukkuetasolla olevaa pelaajaa sekä tämän lisäksi 3– 4 maajoukkuehaastajatasolla olevaa pelaajaa.

Lisätietoja RFA:n toiminnasta sekä hakuohjeet: www.rops.fi/rfa