Haka voitti Tampere Unitedin

• Jalkapallosarjat

Torstaina FC Lahdelle hävinnyt FC Haka avasi sunnuntaina talven voittosaldonsa Tampereen Pirkkahallissa, kun Tampere United kaatui lukemin 3-0 (2-0).

– Olihan se kiva kuitata tuo tappio. Kaksi peliä neljään päivään alkoi kyllä näkymään toisella puoliajalla, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio tuumi koskilaisten sivuilla.

Jälleen lukuisia testipelaajia esitellyt Haka hallitsi ensimmäisen puoliajan tapahtumia mielin määrin. Valkopaitojen kauden 2018 avausmaali syntyi, kun ottelua oli pelattu puoli tuntia. Jami Kyöstilä teki yhden lukuisista laitanousuistaan ja sai syötettyä pallon takaviistoon. Salomo Ojala oli paikalla ja laukoi pallon tarkasti alakulmaan.

Ojala tuplasi maalisaldonsa muutama minuutti myöhemmin. Lyhyen kulmapotkun jälkeen Henri Malundama keskitti maalin eteen ja Ojala tuikkasi pallon verkkoon Tampere Unitedin puolustuksen keskeltä.

Ojalan hattutemppu täydentyi heti toisen puoliajan alussa. Malundama kuittasi TamU-puolustuksen epäröinnin ja syötti Ojalan täysin vapaaseen maalipaikkaan.

Toisella puoliajalla Haka suoritti lukuisia vaihtoja eikä pystynyt yhtä selkeään pallonhallintaan kuin ensimmäisellä. Toisaalta Tampere United ei juuri tilanteisiin päässyt.

– Muutaman päivän aikana on tullut nähtyä aika monta uutta pelaajaa. Tietysti se näkyy omassa pelaamisessa, kun on paljon uusia pelaajia kentällä, Tainio sanoi.

Haka harjoittelee vielä alkavan viikon ja siirtyy perjantaina joulun viettoon.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen (63. Santeri Pakkanen), Jami Kyöstilä, Adam Vidjeskog, Ville Starck, Juho Tuuliainen, Juuso Liukkonen (63. Valtteri Kaarna), Jude Artur, Antti-Ville Räisänen (70. Joona Kari), Henri Malundama (70. Severi Keskitalo), Salomo Ojala (63. Antto Hilska), Ville Pirhonen (46. Erkka Helminen).