Haka vankisti asemiaan kärkiottelun voitolla

FC Haka jatkoi voittoputkeaan kaatamalla kärkiottelussa vieraskentällä TPS:n. Lauantain toisessa ottelussa AC Kajaani paranteli asemiaan taistelussa sarjapaikasta.

Haka haki jo kauden toisen voittonsa Turusta kaatamalla TPS:n jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2 (2-0). Salomo Ojala onnistui kahdesti avauspuoliskolla koskilaisille, mutta Elicier Espinosa kavensi heti toisen puoliajan alkuun. Kesken TPS:n rynnistyksen Ville-Valtteri Starck pääsi rokottomaan entistä seuraansa kulmapotkun jälkitilanteesta 83. minuutilla. TPS sai vielä rangaistuspotkun kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, jonka yli kahden vuoden tauon jälkeen paluun pelikentille tehnyt Matej Hradecky täräytti verkon perukoille, mutta kotijoukkueen kiri ei riittänyt loppuun saakka.

Lauantain toisessa ottelussa AC Kajaani haki pisteet Tammisaaresta 2-0 (2-0)-voitolla. Kajaanilaisten molemmat maalit nähtiin aivan ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Jürgen Castanega osui ensin 45. minuutilla ja Matias Juntunen kolme minuuttia myöhemmin.

Voitolla Haka vankisti asemiaan sarjajohdossa kasvattaen eron TPS:aan nyt kymmeneen pisteeseen. Koskilaisten vauhti on hurja, sillä Haka on edelleen tappioitta ja voittanut nyt seitsemän ottelua peräkkäin. AC Kajaani repäisi neljän pisteen eron putoamisrajaan.

Ykkösen 15. kierros saadaan päätökseen maanantaina Kymenlaakson paikallisottelulla FC KTP-MYPA. Ottelu alkaa kello 18.30.