Haka juhli nousua Veikkausliigaan

Ykkösen päätöskierros pelattiin sunnuntaina ja FF Jaro nousi kolmanneksi.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä asetelmat olivat sikäli selvät, että Haka oli varmistanut nousunsa jo hyvissä ajoin ja TPV:n putoaminen oli ratkennut edelliskierroksella. FF Jaro kuitenkin kiri itsensä kolmanneksi voittamalla AC Kajaanin 3-0. Jahir Barraza teki avausmaalin ja muista osumista vastasivat Jonas Emet ja Darvin Chavez. Samaan aikaan kolmannesta sijasta taistellut FC KTP hävisi vieraissa TPV:lle 0-1 Eetu Kolun tehtaillessa ottelun ainokaisen.

Haka otti kotonaan MYPA:sta 2-1 (2-0). Jami Kyöstilä avasi Hakan maalihanat viidennellä minuutilla ja Ville-Valtteri Starck lisäsi johtoa 36 minuutilla. Toisella puoliajalla Niklas Rautomäki kavensi MYPA:lle. TPS:n ja MuSan ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

EIF ja AC Oulu pelasivat 2-2-tasapelin. Lassi Nurmos vei oululaiset johtoon ennen kuin Daisuke Uemura tasoitti. David Ramadingaye vei AC Oulun johtoon vielä ensimmäisellä puoliajalla, mutta EIF pääsi tasoihin oululaisten omalla maalilla.

FC Haka nousi Veikkausliigaan ja TPS karsii noususta. TPV putosi ensi kaudeksi Kakkoseen. Ensi kaudeksi Ykköseen nousivait MP, SJK Akatemia sekä Gnistan.