Haka ja TPS veivät kärkikamppailut

Kärkikaksikko FC Haka ja TPS repäisivät lisäeroa takana tuleviin, kun ne juhlivat voittoja lauantain kierroksella. Voitot kirjattiin myös AC Kajaanille, MuSalle ja EIF:lle.

FC Haka jatkaa vielä tappioitta, kun se jätti FF Jaron maaleitta ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun alun voittaen kotonaan 2-0 (0-0). Vaihdosta kentälle tullut Salomo Ojala puski Hakan johtoon 82. minuutilla ja Samuel Chidi kaunisteli numeroita viime hetkillä.

TPS pysyi seitsemän pisteen päässä Hakasta voittamalla kotonaan AC Oulun 1-0 (0-0) Albijon Muzacin 81. minuutilla tekemällä maalilla.

AC Kajaani nousi jumbosijalta pois voitettuaan FC KTP:n vieraskentällä 0-2 (0-1). Matias Juntunen avasi maalihanat 34. minuutilla ja Thiago De Moura sinetöi voiton pari minuuttia ennen loppua.

Sarjanousijoiden kohtaamisessa MuSa jätti MYPA:n vaille mahdollisuuksia voittaen 4-0 (4-0). MuSa ratkaisi ottelun jo avauspuolikkaalla, kun Taiki Kagayama teki kaksi maalia ja Samuli Virtanen sekä Antti-Pekka Pihlainen säestivät. Toisella puoliajalla ei osumia nähty.

EIF voitti kotonaan TPV:n 3-1 (1-0). Akseli Ollila teki EIF:n avausmaalin, mutta tuore hankinta Mauro Severino toi TPV:n tasoihin. EIF ratkaisi toisella puoliajalla Donald Benden ja Dominic Grondinin onnistuessa heiluttamaan verkkoa.

Kärkikaksikko on Ykkösessä karkaamassa, kun Haka johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla TPS:aan ja samalla turkulaisilla on 10 pisteen hajurako seuraaviin Jaroon ja MuSaan. Säilymiskamppailu sen sijaan jatkuu tiukkana ja AC Kajaani nousi MYPA:n ja TPV:n ohi. EIF sen sijaan jätti putoamisrajan jo kuuden pisteen päähän.