Haka ja TPS jatkavat kärjessä

Ykkösen viides kierros saatiin pelattua lauantaina päätökseen. FC Haka ja TPS nappasivat voitot kärkiotteluissa ja jatkavat yhdessä kärkipaikalla. Kaikki lauantain ottelut päättyivät vierasvoittoihin.

TPS aiheutti AC Oululle sen kauden avaustappion hakemalla pisteet Oulusta 1-0 (1-0)-voitolla. Ottelun ainoan maalin viimeisteli Alim Moundi ensimmäisen puoliajan lopussa. Haka niin ikään maistatti FF Jarolla kauden avaustappion makua nousemalla 3-1 (1-1)-voittoon vieraskentällä. Washilly Tshibasu vei Jaron johtoon 14. minuutin kohdalla, mutta Salomo Ojala tasoitti varttia myöhemmin. 77. minuutilla Jean Fridolin Nganbe Nganbe vei koskilaiset johtoon ja Jacob Bushue sinetöi voiton seitsemän minuuttia myöhemmin.

MYPA avasi kauden voittotilinsä nousijajoukkueiden kohtaamisessa kaatamalla MuSan 2-1 (1-1). MuSa meni johtoon Antti-Pekka Pihlaisen maalilla, kun 23. minuuttia oli pelattu, mutta Kaarel Usta tasoitti heti seuraavalla minuutilla. Ottelu ratkesi MuSan omaan maaliin seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa.

KTP haki pisteet Porista 2-1 (1-1)-numeroin. Kalle Multanen vei KTP:n johtoon, mutta AC Kajaani tuli ensimmäisen puoliajan lopulla tasoihin kotkalaisten omalla maalilla. Toisella puoliajalla Tuukka Kurki onnistui ja näin pisteet matkasivat Kotkaan.

Haka ja TPS johtavat sarjaa viiden kierroksen jälkeen, kun molemmat ovat keränneet 13 pistettä. Keskiviikkona on luvassa todellinen herkkupala, kun joukkueet kohtaavat Turussa. KTP paranteli voitolla asemiaan ja MYPA pääsi pois nollakerhosta.

Ykkönen jatkuu ensi viikolla, kun keskiviikkona ja torstaina on kaksi peliä. Kuudes kierros paketoidaan sunnuntaina yhdellä ottelulla.