Takaisin
27.2.2019 klo 13.50

Grassroots – futista vauvasta vaariin

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Grassroots-toiminnan tavoitteena on taata jokaiselle vauvasta vaariin mahdollisuus jalkapallon harrastamiseen. 

Grassrootsista puhuttaessa mielikuvat painottuvat helposti juniorityöhön, mutta esimerkiksi aikuisten harrastetoiminta, kävelyfutis ja soveltava jalkapallo ovat myös osa grassrootsia. Käytännössä se tarkoittaa siis kaikkea jalkapalloa, joka ei ole ammattimaista tai kilpailullista.

- Siihen kuuluu niin pelaajamäärän kasvattaminen kuin myös se, että pystytään tarjoamaan heille mahdollisimman hyvää harrastusta. Nimenomaan juuri pelaajan näkökulmasta, kertoo Jarno Haanpää, SPL:n Länsi-Suomen piirin nuorisopäällikkö.

- Meillä helposti Suomessa ymmärretään se niin, että se olisi lasten toimintaan liittyvää, mutta Euroopassa ja UEFAssa se tarkoittaa futista vauvasta vaariin.

Grassroots-ohjelmaa toteutetaan kaikissa UEFAn jäsenmaissa, ja kansainvälisesti sen tavoitteena on varmistaa, että kaikilla Euroopassa on mahdollisuus pelata jalkapalloa iästä, sukupuolesta, taidoista, etnisyydestä, uskonnosta ja seksuaalisesta identiteetistä riippumatta. 

UEFA tukee tätä toimintaa järjestämällä koulutuksia ja rahoittamalla jäsenmaiden toiminnan kehitystä.

Eerikkilässä järjestettiin 18.-20.2. UEFA Study Group nimenomaan grassroots-toimintaan ja sen organisiointiin liittyen. Tunnelmia ja mietteitä Eerikkilästä Huuhkaja-TV:ssä >>