Takaisin
4.5.2021 klo 16.00

Gary Williamsista U23-naisten päävalmentaja: "Suuri ilo ja kunnia"

Jaa:

Williams on valmentanut aiemmin Åland Unitedia ja HJK:ta. Hän on tuttu myös naisten A-maajoukkueen valmennusryhmästä vuosina 2015-2016.

Gary Williams on nimetty naisten U23-maajoukkueen päävalmentajaksi. Williams, 43, on luotsannut aiemmin mm. HJK:ta ja Åland Unitedia. 

Hän on tuttu myös naisten A-maajoukkueen valmennusryhmästä, jossa hän toimi vuosina 2015–2016 Andrée Jeglertzin ollessa päävalmentaja.

– On todella suuri ilo ja kunnia työskennellä taas Suomen Palloliitossa. Olen todella kiitollinen etenkin Anna Signeulille, joka pyysi minua tähän tehtävään. Keskusteltuani Annan ja kumppaneiden kanssa olin vakuuttunut tämän tehtävän ja ohjelman tärkeydestä auttaa pelaajia ottamaan askel U19-joukkueen ja naisten A-maajoukkueen välillä, Williams kertoo. 

Viimeiset neljä vuotta Williams on työskennellyt Ahvenanmaalla Jomala IK:ssa valmennus- ja pelaajakehitysjohtajana. 

–  Toinen suuri syy päätökselleni oli mahdollisuus työskennellä jälleen huipputasolla. Vuosina 2019-2020 olin tekninen avustaja Kanadan naisten maajoukkueessa, joka valmistautui olympialaisiin Japanissa. Koronan vuoksi pelejä jouduttiin siirtämään ja valmennuksessa tapahtui muutoksia. Ymmärsin, että haluan vielä jollakin tavalla työskennellä myös huipputasolla. Tämä tehtävä sopii hyvin yhteen Jomala IK:n roolini kanssa, Ahvenanmaalla viihtyvä Williams kertoo. 

– Kaiken kokemani jälkeen, niin liigavalmentajasta maajoukkueen apuvalmentajan rooliin eri maissa, odotan todellakin, että pääsen tutustumaan Kansallisen Liigan nykyisiin valmentajiin ja katsomaan, miten voimme työskennellä yhdessä varmistaaksemme, että pelaajilla on kaikki parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä. 

Williamsin tehtävänä on auttaa pelaajia siirtymisessä alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueesta kohti naisten A-maajoukkuetta sekä varmistaa heitä kehittymään kohti kansainvälisiä vaatimuksia. 

– Odotan todellakin, että pääsemme työskentelemään yhdessä Garyn kanssa kehittääksemme nuoria, lahjakkaita pelaajia ja luodaksemme toimivaa yhteistyötä alle 23-vuotiaiden ja naisten maajoukkueen välille, Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul iloitsee.