Futsalmaajoukkueelle tyylikäs voitto Ruotsista

Suomen Futsalmaajoukkue varmisti Ruotsissa pelattavan PM-turnauksen voiton kaatamalla perjantaina isännät 1-0-lukemin.

Suomi lähti perjantai-illan kamppailuun allaan voitot Norjasta (4-0) ja Grönlannista (6-4).

Kuudennella minuutilla nähtiin ensimmäiset kunnon paikat molemmissa päissä, mutta maalivahdit torjuivat yritykset. Suomalaisista laukomaan pääsi kapteeni Panu Autio.

11. minuutilla Antti Teittinen laukoi ja Rami Tirkkonen taisteli maalin edestä jatkopallon, mutta iski pelivälineen ohi tyhjän maalin.

Ruotsalaispelaaja pääsi kuin varkain yrittämään noin kolme minuuttia myöhemmin. Pelaaja oli noussut Suomen alimman puolustajan selustaan, mutta laukoi pallon verran ohi taka-alakulmasta.

Molemmat joukkueet saivat paikat vielä ennen taukoa, mutta maaleja ei ensimmäisellä 20-minuuttisella nähty.

Autio loi toisen puoliajan ensimmäinen laukaisupaikan, mutta Miika Hosion ohjaus tolpan juurelta meni ohi. Hosio yritti tämän jälkeen komeaa saksipotkua, mutta tulosta ei syntynyt vieläkään.

Ruotsalaispelaaja laukoi 23. minuutin kohdalla pallon Suomen maalin oikeaan tolppaan. Toisessa päässä Jarmo Junno yritti nostaa palloa maalivahdin yli, mutta se tippui maalin katolle.

Jukka Kytölä pääsi tulittamaan 25. minuutilla, mutta peliväline viuhui hieman ohi taka-alakulmasta. Tirkkonen tykitti seuraavaksi ylärimaan.

Toisessa päässä oli Ruotsin vuoro yrittää ottelun ensimmäistä osumaa. Pelaaja oli hyvässä paikassa maalin edessä, mutta pallo nousi Teittisen kautta yli maalin.

Suomi siirtyi 1-0-johtoon tyylikkäällä tavalla ajassa 29.31. Hosio keskitti vasemmalta laidalta takatolppaa kohden, minne nousi Mikko Kytölä. Ohjaus suoraan ilmasta ohitti ruotsalaismaalivahdin varmasti.

Ruotsi kalisteli toistamiseen Suomen maalin kehikkoa 32. minuutilla. Suomi sai huippupaikan sinetöidä peli 36. minuutilla, mutta ensimmäinen yritys kilpistyi tolppaan ja toinen ohi. Valmentaja Ville Sihvonen kertoi Suomen myös odottaneen tiukkaa taistoa.

- Peli oli intensiivinen, katsomossa paljon porukkaa ja hyvä tunnelma. On avain huikeaa, että pystyimme pitämään nollan tällaisessa pelissä. Toteutimme hyvin pelisuunnitelmaamme ja tässä on tulos, Sihvonen kehui.

Suomi varmisti voitolla PM-turnauksen voiton. Joukkue kohtaa vielä sunnuntaina Tanskan.

- Kolmeen voittoon turnauksessa ei voi olla kuin tyytyväinen. Eilinen peli oli hankala, mutta selvisimme siitä. Se auttoi meitä tähän peliin, olimme valmiita taisteluun. Turnaus on ratkennut, mutta hoidamme pelin Tanskaa vastaan kunnialla.

Perjantai-ilta jää historiankirjoihin myös tyylikkään kapteenin Panu Aution sadantena maaotteluna.

- Minulla on ollut aikoinaan kunnia pelata Panun kanssa ja nyt viimeiset kuusi vuotta työskennellä valmentajana hänen kanssaan. Panu on iso pioneeri suomalaiselle futsalille. Sata maaottelua on upea merkkipaalu ja on mukavaa, että hän sai sen täyteen näin hyvässä ottelussa, luotsi kehui.

Katso ottelun maali sekä Mikko Kytölän, Aution ja Sihvosen haastattelut Huuhkaja-tv:stä.

Ruotsi-Suomi 0-1 (0-0)