Futsalmaajoukkueelle niukka tappio

Futsalmaajoukkue kärsi Myyrmäessä Vantaalla pelatussa kaksoismaaottelun ensimmäisessä osassa niukan 0-1 (0-1)-tappion Slovenialle. Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina klo 15.

Slovenia sai kamppailuun hyvän alun. Ensimmäinen veto toisella minuutilla vilahti kuitenkin oikealta ohi. Toinen tilaisuus tuotti jo tulosta. Joukkue antoi rajapotkun ajassa 3.03 ja Gašper Vrhovec tälläsi tyylikkäästi pelaajiston takaa maalin.

Suomi sai vajaan neljän minuutin kohdalla terävän vastahyökkäyksen, mutta veto jäi uupumaan. Slovenia pääsi yrittämään 11. minuutilla Suomen puolustuksen virheestä, mutta sijoitus meni vasemmalta ohi. Suomi sai 12 minuutin tienoilla hyviä tilanteita. Iiro Vanhan kuti pysähtyi kuitenkin maalivahtiin.

Juha-Matti Savolainen sai tehdä maalillaan täyden päivätyön. Seuraavaksi hän peitti kahdesti hyvillä vastaantuloillaan vieraiden lisämaaliyritykset.

Suomi loi avauspuolikkaan parhaan tilanteensa ajassa 17.50. Hyvää kuviota päätti Panu Autio, mutta kapteenin asento oli hieman heikko ja pallo ei suuntautunut maalipuiden väliin. Juha-Pekka Torvisella oli vielä mahdollisuus puolesta kentästä, kun vastustajan maalivahti oli poissa maaliltaan, mutta yritys kilpistyi alimpaan puolustajaan.

Tasoitus oli lähellä myös ajassa 22.20. Tällä kertaa peliväline oli kimmota vastustajan omasta pelaajasta maaliin, mutta maalivahti pelasti tämänkin tilanteen. Slovenia sai ajassa 31.20 kaksikin huippupaikkaa, mutta Savolainen venyi torjuntoihin. Toisessa päässä Rami Tirkkonen sai pitkän pallon maalin eteen, mutta tuloksetta.

Autio pääsi 35. minuutilla vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen, mutta puolustus blokkasi Mikko Kytölää hakeneen syötön. Suomi haki tasoitusta viimeiset kolme minuuttia ilman maalivahtia. Paras yritys nähtiin ajassa 19.22. Viimeistelyä haki Jani Korpela, mutta jälleen ohi.

Suomi saa revanssin heti huomenna sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Myyrmäessä klo 15.

Katso Huuhkaja-tv:stä ensimmäisen maaottelunsa pelanneen Iiro Vanhan sekä Ville Sihvosen ja Miikka Hosion haastattelut.