Futsalmaajoukkueelle komea revanssi Puolasta – Panu Autiolle sata maaottelumaalia täyteen

Suomi voitti Puolan keskiviikkoillan maaottelussa lukemin 4-2. Kapteeni Panu Autio sai samalla täyteen sata maalia maajoukkueessa.

Suomi – Puola 4-2 (3-1)

Suomi näytti heti ottelun alkuun, että tällä kertaa joukkue on valmiina heti pillin soidessa. Ensimmäisen viiden minuutin aikana Suomi oli heti hyvin pelissä kiinni ja pelaajat voittivat paljon kaksinkamppailuja. Suomi onnistui pallollisessa pelissään hyvin, ja sai luotua painetta Puolan päädyssä. Muuta laukaus nähtiin myös toisessa päässä, mutta Suomen maalilla pelanneelle Kasper Kankaalle nämä eivät tuottaneet vaikeuksia.

Vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen Suomen ykköskenttä sai Panu Aution johdolla luotua hyvän maalintekotilanteen, mutta Miika Hosion ohjaus takatolpalta suuntautui yli maalin. Valkopaidoilla oli hyvä ote pelistä, ja pelin avaaminen onnistui huomattavasti toissapäiväistä paremmin. Suomen ykköskenttä sai luotua ensimmäisen jakson puolivälissä monta hyvää tilannetta. Ajassa 9:49’ Hosio onnistui pelaamaan Aution läpiajoon, ja Puola joutui rikkomaan kuuden metrin viivan tuntumassa. Autio asettui pallon taakse, ja Suomi osoitti erikoistilannepelaamisen onnistuvan heiltäkin. Autio pelasi keskustaan Hosiolle, joka pelasi vasemmalle puolelle Mikko Kytölälle. Kytölä pääsi laukomaan hyvältä paikalta ja vei varmasti Suomen 1-0-johtoon.

Suomi sai virtaa avausosumasta. Suomen kaikki kolme kenttää pitivät palloa hyvin ja loivat vaarallisia tilanteita. Ajassa 11:58 Suomi osui jälleen. Tällä kertaa maalintekijänä nähtiin Mad Maxin Justus Kunnas. Ensimmäistä puoliaikaa ollessa jäljellä noin kolme ja puoli minuuttia Puolan Sebastian Leszczak laukoi pallon vastustamattomasti Suomen verkkoon kaventaen tilanteeksi 2-1.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla nähtiin ehkä ottelun tunteikkain hetki, kun kapteeni Panu Autio laukoi 100. maaottelumaalinsa. Jukka Kytölä pääsi laukomaan sisäänpotkun jälkitilanteesta, mutta Puolan maalivahti torjui pallon. Kakkospallo pomppi kuitenkin Autiolle, jonka matala laukaus vei Suomen 3-1-johtoon.

Täydellinen alku toiselle puolikkaalle

Toinen puoliaika alkoi Suomen kannalta mitä parhaimmalla tavalla, kun heti ensimmäisellä minuutilla Jukka Kytölä vei Suomen 4-1-johtoon. Vain pari minuuttia myöhemmin Puolan Mateusz Mrowiec tuli kuitenkin väkisin läpi Sergei Korsunovista ja Jussi Nyströmistä ja nosti pallon yli vastaan tulleen Kankaan. Taululle kirjattiin 4-2-lukemat, jotka säilyivät taululla otteluun loppuun asti.

Suomella oli viimeisen noin kymmenen minuutin aikana vielä muutama potentiaalinen maalintekotilanne. Näistä paras osui Jarmo Junnolle, jonka tulinen laukaus kolahti Puolan maalin tolppaan. Myös Olli Pöyliö osoitti laukaisutaitojaan melkein puolesta kentästä, mutta Puolan maalivahti pystyi juuri ja juuri venymään pallon tielle.

Ottelua ollessa jäljellä noin viisi minuuttia, Puola lähti pelaamaan lentävällä maalivahdilla. Suomi onnistui pääosin pitämään puolalaiset poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Kasper Kangas joutui kuitenkin myös venymään muutamaan huipputorjuntaan säilyttääkseen 4-2-lukemat. Myös Sergei korsunov katkoi kertaalleen upeasti Puolan vaarallisen ylivoimahyökkäyksen.