Futsalmaajoukkueelle 4–0-tappio Puolaa vastaan

Suomi pelasi maanantaina maaottelun Puolaa vastaan. Ottelun alkuhetkistä asti oli selvää, että kyseessä on aivan eri tason vastustaja kuin Grönlanti. Puola siirtyi jo ensimmäisellä puoliajalla 3-0-johtoon, eikä parempi toinen puoliaika riittänyt nostamaan Suomea vastustajan tasolle.

Puola prässäsi korkealta ja terävästi, mikä aiheutti ongelmia Suomen pallolliselle pelaamiselle. Ensimmäisten minuuttien aikana tilanteet nähtiinkin pääosin Suomen kenttäpäädyssä. Reilun parin minuutin pelin jälkeen Miika Hosio joutui rikkomaan noin kymmenen metrin päässä Suomen maalista, ja Puola sai vapaapotkun hyvältä paikalta. Puola otti aikalisän vapaapotkukuvion sopimista varten, mutta tilanne ei silti aiheuttanut suurta hätää Juha-Matti Savolaiselle Suomen maalilla. Ajassa 7:05 Suomi kärsi ensimmäisen takaiskun. Elsner Krzysztof lähetti matkaan pomppivan volleyn Suomen maalia kohti, ja pomppu pääsi yllättämään Savolaisen.

Suomen kolmoskenttä pääsi peliin paremmin kiinni. Olli Pöyliön, Iiro Vanhan, Jarmo Junnon ja Tuukka Pikkaraisen muodostama kentällinen pystyi luomaan hyviä tilanteita, mikä näkyi puolalaisten puolella tunteiden kuumenemisena. Pikkarainen joutui ottamaan vastaan kovan taklauksen puolalaisten toimesta, mutta pystyi onneksi jatkamaan peliä.

Paremman vaiheen jälkeen Suomi kärsi toisen takaiskun. Ajassa 7:34 pallo pomppi inhottavasti Panu Aution kautta omaan maaliin kulmapotkutilanteessa. Puolan toinen maali hieman sekoitti Suomen pelaamista, ja Savolainen joutui pienen ajan sisään venymään useisiin torjuntoihin. Ensimmäisen puoliajan ollessa noin puolessa välissä Suomen pelaaminen hieman rentoutui, ja Suomi onnistui luomaan paremmin painetta Puolan maalille. Jere Intala pääsi kokeilemaan maalintekoa Henri Alamikkotervon syötöstä ja muutamaa minuuttia myöhemmin Tuukka Pikkaraisen terävä kärkkäri kolahti Puolan maalin tolppaan. Pöyliö - Vanha – Junno – Pikkarainen -kentällä maali roikkui vahvasti ilmassa, mutta viimeistelytehokkuus jätti toivomisen varaa.

Suomen kärvistellessä maalintekovaikeuksien kanssa Puola osui jälleen. Sergei Korsunov blokkasi puolalaisten kapteenin Michał Kubikin ensimmäisen yrityksen kulmapotkutilanteessa, mutta Kubikin toinen laukaus painui vastustamattomasti Suomen maalin alakulmaan. Puoliajalle mentiin siis Puolan 3–0-johdossa.

Tunteet kävivät kuumana toisella puoliajalla

Toinen puoliaika oli monella tapaa ensimmäisen kaltainen. Suomen pelaaminen oli hetkittäin väkinäistä, ja Savolainen joutui maalillaan venymään useisiin torjuntoihin. Molemmat joukkueet pelasivat melko kovaa, joten myös tunteet alkoivat kuumentua toden teolla. Puolan päävalmentaja Błażej Korczyński lensi katsomon puolelle käytyään turhankin kiivaana.

Suomen kolmonen esiintyi toisellakin puolikkaalla vahvasti. Toisen puolikkaan edettyä vajaat kuusi minuuttia Iiro Vanha kolisteli Puolan maalin puita, mutta verkko ei heilahtanut. Suomen muutkin ketjut pääsivät toisella puoliajalla peliin kiinni paremmin, ja Puola ei enää pystynyt yllättämään Suomea.

Kun kellossa oli jäljellä vajaa viisi minuuttia, Jere Intala pääsi lyhyen ajan sisään kokeilemaan maalintekoa kahdesti. Ensimmäinen yritys oli erinomainen, ja sijoitus viuhui vain aavistuksen ohi alakulmasta. Toinen maalintekoyritys taas jäi hieman voimattomaksi, ja Puolan maalivahti Bartłomiej Nawrat pystyi kaappaamaan pallon.

Suomi pelasi ottelut viimeiset reilut kolme minuuttia lentävällä maalivahdilla kapteeni Panu Aution korvattua Savolaisen lentävänä maalivahtina. YV-pyöritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Ottelua ollessa jäljellä puolitoista minuuttia Mateusz Madziąg onnistui vielä upottamaan pallon Suomen tyhjään maaliin tolpan kautta.